Haberler

Besyo Sınavında Zorlu Parkuru Geçemeyen Öğrenciler Gözyaşlarına Boğuldu

Erzurum Atatürk Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’na (BESYO) girmek isteyen yaklaşık bin 700 aday, sıcağın altında yetenek sınavında ter döktü.

Erzurum Atatürk Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'na (BESYO) girmek isteyen yaklaşık bin 700 aday, sıcağın altında yetenek sınavında ter döktü. Bayanlar basketbol yetenek sınavında parkuru geçemeyen bazı öğrenciler kendini yere bırakarak gözyaşlarını hakim olamadı.

Erzurum Atatürk Üniversite Beden Eğitim ve Spor Yüksekokulu'na (BESYO) girmek isteyen ve farklı şehirlerden gelen yaklaşık bin 700 aday, yeni eğitim öğretim yılında öğrenim görmeye hak kazanabilmek için sıcak havada rakipleriyle yarıştı. Öğrenciler, beden eğitimi ve spor öğretmenliği, spor yöneticiliği ve antrenörlük eğitimi bölümlerine girebilmek için birbirleriyle zamanlamasına kıyasıya yarışarak ter döktü. Bayanlar basketbol yetenek sınavına giren öğrenciler, zorlu parkurda zamanla yarışmakta zorlandı. Bayan öğrencilerin basketbol salonunda kurulan parkuru en kısa zamanda bitirip sınavın ilk aşamasını geçmek için yarıştı. Bazı öğrenciler zorlu parkuru geçmekte zorlanınca sınavı yarıda bırakmak zorunda kaldı. Bazıları ise zorlu parkurda zorlanınca yorgunluktan kendini yere bıraktı. Sınavdan elenen öğrenciler salonun dışına çıkarak arkadaşlarına sarılıp ağladı. Gözyaşlarına hakim olamayan öğrenciler uzun süre ağlayarak sınavın şokunu atlatamadı. Erkekler atletizm yetenek sınavında yarışan öğrenciler ise sıcak havanın altında koşarak en kısa zamanda koşulacak mesafeyi tamamlamak istedi. Atletizm sahasında sınava giren öğrencileri arkadaşları ve aileleri yalnız bırakmayıp tezahüratta bulundu. Atatürk Üniversitesi BESYO sınavlarına bu yıl bin 700 kişinin başvurusunun olduğunu ifade eden BESYO Müdürü Prof. Dr. Mustafa Atasever, yetenek sınavlarının objektif olarak geçtiğini söyledi. Atasever, "Branşlarına yönelik çok kaliteli öğrenciler bu yıl sınavlarımıza katıldı. Bizim yetenek sınavlarımızın hepsi kameraya kayıt alınıyor. Öğrencinin her hangi bir itirazında kamera kayıtları izleniyor. Her branşta en iyi sporcuları seçmek için uğraşıyoruz. BESYO sınavları iki aşamalı olarak devam ediyor. Birinci aşamada öğrenci kendi branşını geçiyor. İkinci aşamaya gelen öğrenciler belli bir parkuru geçerse ÖSYM'nin belirlediği puanlama ile sınavı kazanıyor. Bu yıl yetenek sınavlarına tenis, tekvando ve karate branşlarını da dahil ettik" dedi. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Atatürk Üniversitesi Mustafa Atasever Erzurum Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title