Haberler

Beşiz Kuzulara 'Abla' Sütü Desteği

İzmir'in Kiraz İlçesi'nde 'Nazlı' adı verilen ve tek seferde 6 kuzu dünyaya getiren koyunun sütü yetmeyince yavruları aynı gün doğum yapan büyük kızının sütüyle beslenmeye başladı.

İzmir'in Kiraz İlçesi'nde 'Nazlı' adı verilen ve tek seferde 6 kuzu dünyaya getiren koyunun sütü yetmeyince yavruları aynı gün doğum yapan büyük kızının sütüyle beslenmeye başladı.

Kiraz'ın Sarıkaya Köyü Değirmendere Mevkii'nde çiftçi Balta ailesinin 5 koyunundan biri olan Nazlı, aynı gün 6 kuzu dünyaya getirdi. Çok zayıf doğduğu için 6 kuzudan birinin öldüğünü belirten Hayrettin Balta ve Şadiye Balta çifti, kalan 5 kuzunun annelerini emmek için birbiriyle yarıştığını anlattı. Nazlı'nın yavruları için süt takviyesi yapmak zorunda kaldıklarını belirten 2 çocuk annesi 55 yaşındaki Şadiye Balta, şöyle dedi:

"20 gün önce koyunumuz Nazlı'nın doğumu başladı. Oğlumla beraber başında bekliyorduk. İlk önce zayıf bir tane kuzumuz doğdu. Arkasından 3 tane daha doğdu. Bittiğini sandım. Ama oğlum 'Anne koş bir tane daha var' dedi. Bir tane daha doğdu. Koyunun karnının sert olduğunu fark ettik ve toplam 6 kuzu doğdu. Şaşırdık kaldık. Biri çok zayıftı. Diğerlerinin arasında sıkışmış. Kalp masajı yapıp, su içirdik. Ama sonuç alamadık. Diğerlerinin üzerine azıcık tuz serptik. Anneleri yalamaya başladı ve teker teker emzirmesini sağladık."

Nazlı'nın sütünün 5 kuzu için yetersiz kaldığını ifade eden Şadiye Balta, daha önce doğan kızının da tesadüfen aynı gün doğum yaptığını ve tek bir kuzu dünyaya getirdiğini söyledi. Balta "Ablalarının yavrusu tek doğdu. Sütü fazla olduğu için beşizleri de bu koyundan besledik. Yavruların doymadığını anladığımızda ineğimizin de sütünü sağıp biberonlarla besliyoruz" diye konuştu

- Kirazizmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Değirmendere Sarıkaya İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title