Haberler

Beşiktaş-Sporting Lizbon Maçından Notlar

UEFA Avrupa Ligi H Grubu ikinci maçında Portekiz'in Sporting Lizbon takımını konuk eden Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş, ligde son oynanan Fenerbahçe derbisinin 11'inde 3 değişiklik yaptı.

UEFA Avrupa Ligi H Grubu ikinci maçında Portekiz'in Sporting Lizbon takımını konuk eden Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş, ligde son oynanan Fenerbahçe derbisinin 11'inde 3 değişiklik yaptı.

Tecrübeli teknik adam, Fenerbahçe karşısında yedek kulübesinde oturan Portekizli futbolcu Ricardo Quaresma'nın yanı sıra ikinci yarıda görev yapan Necip Uysal ve İsmail Köybaşı'na, ilk 11'de şans verdi.

Geçen sezondan kart cezası bulunan Olcay Şahan ile UEFA'ya bildirilen futbolcu listesinde ismi bulunmayan Ramon Motta'nın yer almadığı kadroda, Fenerbahçe karşısında ilk 11'de oynayan Oğuzhan Özyakup ve Dusko Tosic ise yedek kulübesinde oturdu.

Kaleyi Tolga Zengin'e emanet eden Güneş, defansı Andreas Beck, Luiz Rhodolfo, Ersan Adem Gülüm ve İsmail Köybaşı'ndan oluşturdu. Defansın önünde Necip Uysal ve Atiba Hutchinson görev yaparken, orta alanın sağında Gökhan Töre, ortada Jose Sosa, sol kanatta ise Ricardo Quaresma yer aldı. Beşiktaş'ın ileri ucunda ise Mario Gomez forma giydi.

Siyah-beyazlılarda Oğuzhan Özyakup ve Dusko Tosic'in yanı sıra Günay Güvenç, Serdar Kurtuluş, Alexander Milosevic, Kerim Frei ve Cenk Tosun yedek kulübesinde forma bekliyor.

Quaresma için anlamlı maç

Beşiktaş'ın Portekizli futbolcusu Ricardo Quaresma, Sporting Lizbon maçında ayrı bir heyecan yaşadı.

Karşılaşmaya 11'de başlayan tecrübeli futbolcu, altyapısından yetiştiği Sporting Lizbon'a karşı görev yaptı.

Tecrübeli futbolcu, siyah-beyazlı formayla bu sezon 6. resmi maçına Portekiz temsilcisi karşısında çıktı.

Sporting Lizbon'da 5 değişiklik

Beşiktaş'ın rakibi Sporting Lizbon, UEFA Avrupa Ligi'nde Lokomotiv Moskova ile oynadığı maçın kadrosunda 5 değişlik yaptı.

Sırbistan ekibinde, Rusya temsilcisine karşı oynanan ilk maçta görev yapan Jefferson Nascimento ve Paulo Oliveira, kadroda yer almazken, Adrien Silva, Gelson Martins ve Fredy Montero ise yedek kulübesinde oturdu.

Bu futbolcuların yerine Jonathan Cristian Silva, Naldo, William Carvalho, Bryan Ruiz ve Matheus Pereira ilk 11'de görev yaptı.

Güneş ile Teofilo rakip oldu

Eski Trabzonsporlu futbolcu Teofilo Gutierrez, Sporting Lizbon formasıyla Beşiktaş'a karşı ilk 11'de görev yaptı.

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'in, Trabzonspor'u çalıştırdığı 2009-2010 sezonunun devre arasında bordo-mavili takımla sözleşme imzalayan Teofilo Gutierrez, Karadeniz temsilcisinde lig, kupa ve Süper Kupa'da forma giydiği toplam 22 maçta 7 gol attı.

Teofilo Gutierrez, Trabzonspor formasıyla Beşiktaş'a karşı mücadele ettiği iki maçta gol sevinci yaşayamadı.

Eski takım arkadaşları hasret giderdi

Beşiktaş ile Sporting Lizbon arasında oynanan maçta eski takım arkadaşları hasret giderdi.

Geçen sezon İtalya Birinci Futbol Ligi takımlarından Fiorentina'da birlikte forma giyen Alberto Aquilani ile Mario Gomez ve 2011-2013 yılları arasında Fulham'da birlikte forma giyen Bryan Ruiz ve Kerim Frei, karşılaşma öncesi birbirlerine başarılar diledi.

- Tribünler boş kaldı

Beşiktaş taraftarı, Sporting Lizbon karşılaşmasına ilgi göstermedi.

Beşiktaş'ın bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde ilk kez sahaya çıktığı Atatürk Olimpiyat Stadı'nın tribünlerinde büyük boşluklar dikkati çekti. Karşılaşmayı 25 bine yakın sporsever izledi.

Bu arada Portekiz'den gelen 50 kadar Sporting Lizbon taraftarı da kale arkası tribünde kendilerine ayrılan bölümden maçı takip etti.

Abdullah Gül de izledi

Beşiktaş-Sporting Lizbon maçını 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de izledi.

Karşılaşmanın başlamasına kısa bir süre kala stada gelen Gül, müsabakayı protokol tribününden takip etti.

Bu arada Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, yurt dışında bulunduğu için karşılaşmayı statta izleyemedi.

Aziz Yıldırım'a tepki

Beşiktaşlı taraftarlar, Sporting Lizbon maçı öncesi Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'a tepki gösterdi.

Taraftarlar, dün bir basın toplantısı düzenleyen ve Beşiktaş-Fenerbahçe derbisinin hakemi Halis Özkahya'nın mücadelede kendilerini katlettiğini savunan Aziz Yıldırım aleyhine tezahüratlar yaptı.

Beşiktaş'tan Sporting Lizbon yönetimine yemek

Beşiktaş Kulübü, karşılaşma öncesinde Sporting Lizbon yönetimi ve UEFA delegesine yemek verdi.

Siyah-beyazlı kulübün genel sekreteri Ahmet Ürkmezgil ile yönetim kurulu üyeleri Erdal Torunoğulları ve Hakan Özköse, Sporting Lizbon Kulübü Başkanı Bruno Carvalho, yönetim kurulu üyesi Jose Quintela ve UEFA delegesi Thomas Weyhing, Akaretler'de bir restoranda verilen dostluk yemeğinde bir araya geldi.

Yemeğin ardından kulüp yöneticileri birbirlerine çeşitli hediyeler verdi.

Kaynak: AA / Spor

Şenol Güneş Portekiz Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title