Haberler

Beşikdüzü'nde Su Çekildi, Temizlik Başladı

– TRABZON'un Beşikdüzü İlçesi'nde 2 kişinin hayatını kaybettiği sel ve heyelan felaketinin yaralarının sarılmasına çalışılıyor.

– TRABZON'un Beşikdüzü İlçesi'nde 2 kişinin hayatını kaybettiği sel ve heyelan felaketinin yaralarının sarılmasına çalışılıyor. İlçe merkezinde biriken suların boşaltılması ve çamurla kaplanan alanların temizlenmesi için  başlatılan çalışmalar devam ederken, yöre sakinleri yaşananların alt yapı yetersizliğinden kaynaklandığını belirterek belediyeye eleştiriler yöneltti. Vatandaşlar,  belediyenin Beşikdağ Turizm ve Doğa Sporları Merkezi Projesi kapsamında teleferik için harcayacağı 50 milyon lirayı alt yapıya yatırmasını istedi.

Dün etkili olan şiddetli yağış sonrasında Ağasar deresi ve başka küçük derelerin taşması ile adeta göle dönen Beşikdüzü ilçe merkezinde suyla dolan ve çamurla kaplanan alanlar iş makineleri ile temizleniyor, ulaşıma kapanan yollar açılıyor. Yöre sakinleri de ev ve iş yerlerini, zarar gören eşyalarını temizlemek, kurtarabilmek için çaba harcıyor. Elektrik  olmayan, su tesisatı da zarar gören ilçede ihtiyaç sahiplerine araçlarla su dağıtılıyor.

TELEFERİK YAPACAKLARINA ALT YAPIYA PARA HARCASINLAR

Yaşanan selde suyla dolan evi ve eşyaları hasar gören yöre sakinlerinden Şevki Ataman, "Bir anda her taraf suyla kaplandı. Doktora gitmiştik, dönüşte evimize giremedik. Suyla dolan ev ve eşyalarımız kullanılamaz halde"dedi. Alt yapı çalışmalarına önem verilmemesinden yakınan emekli öğretmen Emine Cinel de, Ak Partili Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu'nun Beşikdağ Turizm ve Doğa Sporları Merkezi projesi kapsamında yapılacak olan teleferik projesine eleştiriler getirerek, "Belediye başkanları alt yapıya hiç bakmadı. Teleferik yapıyorlarmış. Beşikdüzü'nün çok mu ihtiyaç var teleferiğe? Alt yapıyı yapsalar ya. Nedir bu çektiğimiz? Elektriğimiz, suyumuz yok. Evimize giremiyoruz" diyerek dert yandı. Yaşananların alt yapının yetersizliğinden kaynaklandığını anlatan emekli subay Osman Cinel ise, belediyenin teleferik projesi için 50 milyon harcanacağını hatırlattı, "Bu para ilçenin alt yapsına harcansın. Halimiz çok kötü. Rögarlar açılmış olsaydı bu felaket olmazdı" diye konuştu.

UNLAR SU ALTINDA KALDI

Fırın sahibi olan Olgun Kara da, "Perişan bir haldeyiz. Fırında unlarımız su altında kaldı. Dünden beri uğraş veriyoruz. İçeriye giremiyoruz. İş yerinin önü aşırı yağış sonucu çöktü ve tehlike arz ediyor. Acil yardım bekliyoruz" diyerek dert yandı.

- Trabzon

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Beşikdüzü Trabzon Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Manuel Lanzini Eyüpspor'a mı geliyor? Manuel Lanzini Eyüpspor'a gelecek? İNTEGRAL DERSİ KALKTI MI? MEB yeni müfredat 2024 hangi sınıfları kapsıyor? CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title