Haberler

Besihanede 'Buzağı Kreşi'

BURDUR'da büyükbaş hayvan besihanesinde yeni doğan buzağıların hastalanmaması için özel alan oluşturuldu.

BURDUR'da büyükbaş hayvan besihanesinde yeni doğan buzağıların hastalanmaması için özel alan oluşturuldu. 'Buzağı kreşi' adı verilen alanda 60 gün boyunca elle beslenen buzağılar, daha sonra diğer hayvanların arasına karıştırılıyor.

Burdur merkeze bağlı Kozluca Köyü'ndeki özel şirkete ait 120 büyükbaş hayvanın bulunduğu besihanede yeni doğan buzağılar için 'buzağı kreşi' adı verilen alan oluşturuldu. Doğumun ardından 3 bin metrekarelik kapalı alana alınan buzağılara, burada oluşturulan özel kulübelerde bebek gibi bakılıyor. Buzağıların hastalanmaması için yapılan uygulamada hayvanlar 60 gün boyunca bu alandan çıkarılmıyor. Elle beslenen hayvanlar 60 günün ardından diğer hayvanların arasına karışıyor.

İşletme yetkilisi Özgür Aksöz, "Burası buzağı kreşi. Buzağılar yaklaşık 60 gün boyunca burada duruyor. Buzağı kulübesini yerden yüksek tutuyoruz ki altları ıslanmasın ve akciğer enfeksiyonuna kapılmasın, daha sağlıklı olsunlar. Etrafını da kış günlerinde rüzgar almasını engellemek için kapattık. Buzağıları sabah akşam, bebek besler gibi elimizle besliyoruz" dedi. Marmara Üniversitesi Spor Akademisi'nden mezun olduktan sonra ailesinin Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu desteğiyle 4 yıl önce kurduğu besihanede çalışmaya karar verdiğini anlatan Özgür Aksöz, doğduğu topraklarda doymak istediğini kaydetti. - Burdur

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kozluca Burdur Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 8 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title