Haberler

BESAŞ Kalite Çıtasını Yükseltiyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin İştiraklerinden Olan Besaş, Personeline Yönelik Kalite Sistemleri Bilgilendirme Toplantısı Düzenledi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin iştiraklerinden olan Bursa Ekmek Sanayi AŞ (BESAŞ), kalite çalışmaları kapsamında personeline yönelik düzenlediği bilgilendirme toplantısını Atatürk Kongre Kültür Merkezi'nde (Merinos AKKM) gerçekleştirdi. Bursalılara en sağlıklı ekmeği en uygun fiyata ve kalitede ulaştırmak adına çalışmalara devam ettiklerini belirten BESAŞ Genel Müdür Yardımcısı Can Aydoğan, sahip oldukları Türkiye'nin 3. büyük ekmek üretim tesisinde sağlığa ve kaliteye büyük önem verdiklerini söyledi. Personelin kalite çalışmaları hakkında daha fazla bilgi sahibi olması için bu toplantıyı düzenlediklerini ifade eden Aydoğan, kalite çıtalarını her zaman yükseltmeye devam edeceklerini vurguladı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Mehmet Semih Pala ise, BESAŞ'ın halka sağlıklı gıdalar ulaştırmak için var gücüyle çalıştığını kaydetti. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin en önemli iştiraklerinden olan BESAŞ'ın her geçen gün büyüdüğünü söyleyen Pala, Başkan Recep Altepe ve ekibinin şirkete gerekli önemi verdiğini belirtti.

Türkiye'nin 3. büyük ekmek üretim merkezi ile Bursalılara en kaliteli hizmeti verdiklerini anlatan Pala, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) ile işbirliği yaparak mevcut kaliteyi daha da yukarılara çekeceklerini söyledi. BESAŞ personelinin kalite sistemleri hakkında bilgilendirilmesinin önemli olduğunu ifade eden Pala, BESAŞ'ın her yönüyle Türkiye'ye örnek olmaya devam edeceğini belirtti.

Konuşmaların ardından TSE Bursa Personel Ve Sistem Belgelendirme Müdürü Ömer Eyyüpoğlu, Kalite sistemleri hakkında sunum yaptı. TSE'nin kuruluş süreci hakkında bilgi veren Eyyüpoğlu, yönetim sistemlerinin politika ve hedefler oluşturma ile bu hedefleri başarma sistemi olduğunu kaydetti.

Yönetim sistemlerinin kuruluşta kalite anlayışının gelişimini, karın, verimliliğin ve pazar payının artmasını, maliyetin azalmasını, kuruluş içi iletişimin iyileşmesini, müşteri memnuniyetinin artmasını sağladığına dikkat çeken Eyyüpoğlu, 'TS EN ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi' hakkında bilgi verdi. Beslenmenin, insan hayatında büyük yer kaplaması nedeniyle gıda güvenliğinin önem arz ettiğini anlatan Eyyüpoğlu, 2006 yılında gıda güvenliği için TS EN ISO 22000 standartlarının kabul edildiğini ve kurumların buna uyması gerektiğini ifade etti. BESAŞ'ın güvenilir bir kurum olduğunu belirten Eyyüpoğlu, bu işbirliği neticesinde kalitenin artacağını da dile getirdi.

Konuşmaların ardından katılımcılara BESAŞ Ar-Ge laboratuarında üretilen zeytinli ve üzümlü ekmeklerden ikram edildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title