Haberler

Bergama'yı Dünyaya Tanıtacak

Güncelleme:

İzmirli turizmciler, UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne girmesindeki çalışmalarından dolayı, Başkan Mehmet Gönenç'i makamında ziyaret edip, turizmi konuştular.

SKAL İnternational İzmir Başkanı Nihat LEVENT, Projelerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Kürşat PEHLİVANLI ve SKAL üyesi, Destinasyonal İzmir Başkanı Bülent TERCAN, Bergama Belediye Başkanı Mehmet GÖNENÇ'i makamında ziyaret etti...

SKAL İnternational İzmir Başkanı Nihat LEVENT;

Bergama'nın, UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne girmesindeki çalışmalarından dolayı, Başkan Mehmet Gönenç'e 2014 SKALİTE Turizmde Kalite Ödülü ile turizmciler adına teşekkür ve desteklerini belirteceklerini söyledi.

SKAL üyesi, Destinasyonal İzmir Başkanı Bülent TERCAN;
"Bergama'nın Dünya Miras listesine girmesi, İzmir'in dünyada kültür ve tarih turizminde hak ettiği yere getirmek için çok önemli bir köşe taşıdır.
Türkiye artık yeni bir turizm hamlesine giriyor. Türkiye Deniz - Kum - Güneş Turizminde doyma noktasına gelmiştir.
Deniz - Kum - Güneş Turizminde Türkiye yapması gerekeni yapmıştır. Türkiye Tarih ve kültür türizminde atağa geçmelidir.

Tarih ve Kültür turizminde özellikle Ege ve İzmir Şehri çok büyük hazinelere sahiptir.

Bergama örneği olduğu gibi Efes Antik Kenti'nin de UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne girdiği zaman, kuzeyinde Bergama, güneyinde Efes, İzmir'in ortasında Agora ve dünyanın en eski açık çarşısı olan tarihi Kemeraltı çarşısı,
İzmir şehrinin dünyanın yıldızı olmaması için hiç bir sebeb yoktur. Turizmciler olarak biz buna Altın Üçgen diyoruz. Altın Üçgeni bıkmadan usanmadan tanıtmak zorundayız.

Biz turizmciler, konaklamalı turist olarak, yılda 5 milyon turist hedefine koşuyoruz. İzmirli turizmciler olarak Belediye Başkanlarımızla, başta Aziz Kocaoğlu ile el ele verip tanıtım işini çok ciddi bir şekilde yapmalıyız.
İzmir'in Turizmde hak ettiği yere gelmesi için belediyelerin desteği şart. Bu anlamda Bergama Belediye Başkanımız Mehmet GÖNENÇ'in çabaları takdire şayandır. dedi.

Başkan Gönenç, SKAL'ın değerli üyeleri ve yöneticilerinin SKALİTE Turizm Ödülüne laik görmelerinden dolayı onur duyduğunu, mutlu olduğunu söyledi. Gönenç, Bergama'nın turizmde söz sahibi olması için yaptıkları ve yapmak istedikleri çalışmalardan, SKAL üyelerine bilgi verdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mehmet Gönenç Bergama Türkiye İzmir Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title