Haberler

Bergama Belediyesi Emıtt Fuarında

Güncelleme:

Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT) 71 ülke, 4 bin 500'ü aşkın kurum, kuruluş ve beldenin katılımlarıyla kapılarını 19. kez turizm severlere açtı.

Kısa sürede dünyanın en büyük 5. Turizm fuarı konumuna gelen EMITT Fuarı'nda yeryüzünün 999.Mirası Bergama yurt içinden ve yurtdışından birçok ziyaretçiyi misafir ediyor. Birçok ülkenin ve kentin yanı sıra Türkiye'nin önde gelen seyahat acentelerinin, otellerinin ve havayolu şirketlerinin de katıldığı EMİTT Fuarı'nda Bergama Belediyesi, Bergama'nın UNESCO Dünya Mirası olmasına vurgu yaparak ilçenin tarihi ve kültürel değerlerini ön plana çıkartacak.
Bergama Ticaret Odası temsilcileri, Bergama'daki turizm acenteleri ve turizm işletmecilerinin de katıldığı EMITT Fuarı'nda Dünya Mirası Bergama'nın meşhur tulum peyniri, çam fıstığı, çığırtma yemeği ve en önemli simgelerinden parşömenin katılımcılara tanıtıldığı Bergama standını İzmir Valisi Mustafa Toprak,İZKA Genel Sekreteri Murat Yılmazçoban,Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, İstanbul Sancaktepe Kaymakamı Feyzullah Özcan ziyaret etti. Unesco Dünya Mirası Bergama'nın kendine has yapısı ve dokusu ile İzmir'in en güzel ilçelerinden biri olduğunu belirten Vali Toprak, Bergama'nın tanıtımının önemli olduğunu, ve tanıtımına katkı koyabilmek için de işbirliğinin önemli olduğunu ifade etti.

UNESCO Dünya Mirası Bergama'nın her geçen gün ilgi odağı olmaya devam ettiğini dile getiren Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, bu ilginin en önemli adımlarından biri olan tanıtıma dikkat çekti. İleriki zamanda Bergama'nın hem ulusal hem de uluslararası birçok büyük organizasyona katılacağını belirten Başkan Gönenç, Bergama'nın, EMİTT Fuarı gibi dünyanın en önemli turizm fuarlarında tanıtılacağını ve bu konuda İZKA'nın Bergama'yı önemsediğini ifade etti.

UNESCO Dünya Miras Listesi'ne girmesiyle turizm fuarlarına ağırlık veren Bergama, 22 – 25 Ocak tarihleri arasında İstanbul'da düzenlenecek olan "Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı – EMİTT" için kolları sıvadı.

Her yıl yurtiçi ve yurtdışından turizm profesyonellerinin bir araya geldiği EMİTT için Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç'in başkanlığında toplantı düzenlendi.

Bergama Ticaret Odası temsilcileri, Bergama'daki turizm acenteleri ve turizm işletmecilerinin katıldığı toplantıda fuar organizasyonu ile ilgili yapılan ön çalışmalar gözden geçirildi.

Birçok ülkenin ve kentin yanı sıra Türkiye'nin önde gelen seyahat acentelerinin, otellerinin ve havayolu şirketlerinin de katıldığı EMİTT Fuarı'nda Bergama Belediyesi, Bergama'nın UNESCO Dünya Mirası olmasına vurgu yaparak ilçenin tarihi ve kültürel değerlerini önplana çıkartacak. Ayrıca stantta Bergama ile özdeşleşmiş tulum peyniri, çam fıstığı, zeytinyağı ve parşömen gibi ürünler de sergilenecek.

Bergama'nın UNESCO Dünya Mirası olarak tescil edilmesinin geri dönüşlerini almaya başladığını söyleyen Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, "2014 yılı verilerine göre İzmir müzelerindeki ve tarihi örenyerlerindeki ziyaretçi sayılarında küçük çaplı da olsa bir gerileme söz konusu. Ne var ki geneldeki bu gerilemeye rağmen Bergama ziyaretçi sayısında yükselişe geçti. Yüzde 298'lik bir artışla Bazilika 2014 yılı içerisinde İzmir sınırlarında ziyaretçi sayısını en çok arttıran tarihi örenyeri oldu. Bergama'ya olan bu yoğun ilginin katlanarak artacağını düşünüyorum" dedi.

Başkan Gönenç, İZKA'nın desteğiyle bu yıl yurtdışı fuarlarına da ağırlık verileceğini belirterek "İZKA'nın desteği bizim için önemli. Bu destek sayesinde bu yıl çok sayıda yurtdışı fuarına katılacağız. Mart ayında Berlin'de ITB Fuarı var. Berlin'de daha önce Kültür Bakanlığı'nın kiraladığı stantta tanıtımımızı yapıyorduk. Fakat bu yıl İZKA Bergama'yı öne çıkararak ayrı bir stant kiralıyor. Bu fuarlar Bergama'nın evrensel değerlerinin daha da bilinir hale gelmesini sağlayacak" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mehmet Gönenç Doğu Akdeniz Bergama Unesco Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title