Haberler

Beren Saat: Bu Abazanlığı Gına Getirici Buluyorum

Güncelleme:

'Benim Dünyam' filminde Uğur Yücel'le öpüşme sahnesinin çok gündeme gelmesine tepki gösteren Saat, "Bu abazanlığı gına getirici buluyorum." dedi.

Beren Saat, hem kör hem sağır bir kızı canlandırdığı "Benim Dünyam" sinema filminde rol almış, Uğur Yücel'le olan öpüşme sahneleri hakkında çok tepki almıştı. Sinema filmi vizyona giren Beren Saat, bu zor rolün hazırlık sürecini ve sevgilisi Kenan Doğulu'nun öpüşme sahnelerine olan tepkisini Milliyet gazetesinden Asu Maro'ya anlattı.

İşte o röportaj:

"ROLÜM İÇİN EĞİTİM ALDIM"

Hem kör hem sağır olmayı öğrenip birleştirmek için nasıl çalıştınız?

Hocalarımız vardı. Altı Nokta Körler Vakfı Okulu'nda baston kullanımını, daktilo kullanmayı, saat okumayı, görme engelli birinin sistemini öğrendim. Bir yandan da Mahir Hoca'yla Ela okulda hep beraber yürüyorlar, görme engelli birine nasıl eşlik edildiğini öğrendik, birbirimizi nasıl tutacağımızı... Çıkardıkları sesleri, dili duygusal değişimlerdenasıl yorumladıklarını, dilin prensiplerini de öğretti, artık kendi kendimize cümle kurabilir, yorum yapabilir olduk.

Gözü kulağı kapayıp karanlıkta, sessizlikte kalmayı denediniz mi çalışırken?

Evet denedik, öyle bir ödev verdi Uğur bana, "Ben dün gece böyle bir şey denedim ne olduğunu anlamak için, sen de yapsana" dedi. Gözlerimi, kulaklarımı kapattım bir gece. Kendi bildiğin mekanda bile kayboluyorsun.

"OYNAMAKTAN KEYİF ALDIM"

Ela'yla Mahir Hoca arasındaki ilişkiyle ilgili ne hissediyorsunuz? Bu kızın hocasına âşık olması kaçınılmazdı değil mi?

En başından beri, o sahne olmasaydı da bunun bir aşk ilişkisi olduğunu düşünüyorum. Hayranlıkla, mecburen doğan o büyük aşk ilişkisi, usta-çırak arasındaki aşk ilişkisi gibi de öğretmenine duyulan aşk gibi de, ama bir yandan büyüdüğünde keşfettiği, bir erkeğe duyulan aşk gibi de... Beni en çok etkileyen cümlelerden biri "Bir kadın olarak itibarımı verirken..." bölümüydü. Gerçekten öyle, bir kadın için beğenilmek, hayatında bir kez olsun öpülebilmek, kadın olarak ona itibarının verilmesi çok önemli bir kadın duygusuydu. Oynamaktan çok keyif aldım, izlerken de öyle... Bir yandan da ne göreceğimi bile bile izlerken üzüldüm yeniden.

"BU ABAZANLIĞI GINA GETİRİCİ BULUYORUM"

O öpme sahnesi perdeden çekilip haber olmuş. Bu devirde hâlâ sinemada öpücük sahnesini konuşuyor olmamızı nasıl buluyorsunuz?

Bu abazanlığı gına getirici buluyorum. Bazen gerek vardır, bir aşk hikayesidir, ne bileyim televizyonda biz "Aşk-ı Memnu"yu çekerken mesela büyürdü o sahneler çünkü o yasak aşk yaşanacaktı. Ama bu filmde olması çok tuhaf.

"KENAN SETE GELMEZ, BİR DE ÖPÜŞME SAHNESİNDE DURACAK..."

Bir de "Kenan Doğulu o sahne çekileceği gün seti terk etti" bölümü var haberin...

Olur mu canım? Kenan zaten öyle sete falan gelen biri değil en başta, öyle bir şey yok. Sadece filmin son bir-iki günüydü, benim de bir-iki ufak sahnem kalmıştı, o zamanlarda geldi adaya. Zaten sete gelmez, bir de öpüşme sahnesinde duracak...

"KENAN ADAYI TERK ETMEDİ"

Duramamış, adayı terk etmiş, öyle yazıyor...

Çok acayip. Asap bozucu tabii sanki sürekli birbirimizin tepesinde beklermişiz gibi. Hayatımızın bilmem kaç senesini birbirimiz olmadan yaşadık. Kariyerlerimiz öyle başladı ve şimdi de son derece saygılıyız. Öyle bir şey olmaz, olamaz.

"KISKANIYORUM DEMEDİ, DEMEZ"

"Böyle sahneleri kıskanıyorum" gibi laflar etmişliği var mı peki sahiden?

Yok, demez. Bir kere çok sıkıştırdıklarında "Sahneleri nasıl oynayacağına Beren, içgüdüleri ve yönetmeni karar verir" gibi bir şey söylemişti. "Kıskanıyorum" falan diye bir şey söylemez.

20'li yaşların sonuna gelmişken aşka bakışınız da değişti mi?

Kesinlikle. Ama şimdi bunu ben Kenan'dan ayrı değerlendiremiyorum galiba. Onun bende yarattığı etki de enteresan. Çünkü çok romantik ve o da bu sakinliği ve bakış açısının değişimini, bu konforu getirmiş olabilir, ikisi beraber de olmuş olabilir. Onu tam ayırt edemiyorum birbirinden.

Siz romantik misiniz?

Evet. Kenan'dan sonra şunu anladım ki bazı şeyleri boşuna tırmalayıp acı çekiyormuşum. Böyle biriyle zaten eşleşme oluyormuş işte. Benim dediğim gibi bir şey varmış, cevabımı buldum galiba.

Kaynak: Haberler.Com / Magazin

Kenan Doğulu Uğur Yücel Beren Saat Magazin Haberler

Bakmadan Geçme

Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title