Haberler

Berat Gecesini Nasıl Değerlendirmeliyiz?

Güncelleme:

Ramazan-ı Şerifin müjdecisi olan Berat Kandilini nasıl değerlendirmeli ve bu geceyi hangi ibadetlerle geçirmeliyiz?

Üç ayların ikincisi Şaban ayının 15. gecesi olan Berat Kandili, 10 Mayıs 2017 Çarşamba gününe denk geliyor.

Hz. Peygamber bu geceyle ilgili şöyle buyurur:

"Şaban ayının 15. gecesini ibadetle geçirin, gündüzünde de oruç tutun. Çünkü Yüce Allah, bu gece dünya semasına rahmetiyle tecelli eder ve 'Yok mu tövbe eden, tövbesini kabul edeyim! Yok mu rızık isteyen, rızık vereyim! Yok mu şifa isteyen, şifa vereyim!.. Yok mu başka isteği olan ona da istediğini vereyim"

Peygamberimiz (sav) mübarek hanımına Berat Gecesinin faziletini şöyle anlattı:
"Muhakkak ki, Allah Teâlâ Şâban'ın on beşinci gecesinde dünya semasına rahmetiyle tecelli eder ve Benî Kelb Kabilesinin koyunlarının kılları sayısınca insanları mağfiret eder."

Hadis- i Şeriflerden de öğrendiğimize göre bu mübarek geceyi bir kurtuluş vesilesi olarak görüp ibadet ile geçirmek gerekmektedir. Bol bol dua ve tövbe edip kurtuluşa ermek için çabalamalı, Kuran- Kerim okuyarak gecenin maneviyatından nasiplenmeliyiz.

Peygamber Efendimiz (sav) bu gece Rabbine şöyle dua etmiştir:
"Allah'ım, azabından affına, gazabından rızana sığınırım, Senden yine Sana iltica ederim. Sana gereği gibi hamd etmekten âcizim. Sen Kendini sena ettiğin gibi yücesin."

Kaynak: Haberler.com / Kadın

Kadın Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title