Haberler

Benzin Zammı Protestosu - Göstericilerle Polis Arasında Çatışma

Endonezya'da benzin zammı protesto edildi- Benzine yüzde 30 zam yapılması nedeniyle düzenlenen eylemlerde göstericiler polisle çatıştıCAKARTA (AA) - Endonezya'da devlet tarafından sübvanse edilen benzine yüzde 30 zam yapılması nedeniyle ülke genelinde düzenlenen protestolarda polisle eylemciler arasında çatışma çıktı.

Endonezya'da benzin zammı protesto edildi- Benzine yüzde 30 zam yapılması nedeniyle düzenlenen eylemlerde göstericiler polisle çatıştıCAKARTA (AA) - Endonezya'da devlet tarafından sübvanse edilen benzine yüzde 30 zam yapılması nedeniyle ülke genelinde düzenlenen protestolarda polisle eylemciler arasında çatışma çıktı.Orta Jawa'da bulunan Jogyakarta eyaletinde düzenlenen protesto gösterisine binlerce üniversite öğrencisi katıldı. Şehir merkezinde toplanan göstericiler, devlet kurumlarına saldırarak arabaları ateşe verdi. Eylemciler ateş yakarak şehir merkezinde yolları kapattı. Halk eylemler nedeniyle sokağa çıkmazken, dükkanlar kapandı, kentte büyük maddi hasar meydana geldi.Eylemcilerin tüm uyarılara rağmen gösterilere devam etmesi üzerine olay yerine gelen polis, göstericilere tazyikli su ve göz yaşartıcı gazla müdahale etti. Göstericiler polise taşlarla karşılık verdi. Çatışmada çok sayıda gösterici ve polis yaralandı. Birçok protestocu gözaltına alındı.Benzin zammında sonra ülkede artan gerilim ve protestolar nedeniyle Endonezya polisi birçok kentte geniş güvenlik önlemleri almaya devam ediyor.Endonezya'nın yeni Cumhurbaşkanı Joko Widodo, göreve gelir gelmez benzine zam yapılacağını duyurmuş, yüzde 30'luk zam kararı bir aydır devam eden protestolara rağmen üç gün önce uygulamaya girmişti. - Polis ile eylemciler arasında çatışma- Yaralanan göstericiler- Polisin tazyikli su ve göz yaşartıcı gaz ile müdahale etmesi- Göstericilerin göz altına alınması- Komiser İhsan Amin ile röpörtaj

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title