Haberler

Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Turbay Açıklaması

Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen) Genel Başkanı Mürsel Turbay, "Başkanlık sistemi, bu ülkede koalisyonların, istikrarsızlıkların ortadan kaldırılmasıdır.

Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen) Genel Başkanı Mürsel Turbay, "Başkanlık sistemi, bu ülkede koalisyonların, istikrarsızlıkların ortadan kaldırılmasıdır." dedi.

Turbay, Tokat'ta bir kafede düzenlediği basın toplantısında, yakında Türkiye'nin dört bir tarafında anayasa değişikliğine ilişkin referandum çalışmasının başlatılacağını söyledi.

Dünyaya hakim, kalkınmış ülkelerin başkanlık sistemiyle yönetildiğini anlatan Turbay, "Başkanlık sistemi bu ülkede koalisyonların, istikrarsızlıkların ortadan kaldırılmasıdır. Hükümetsiz kalma diye bir durum söz konusu değildir. Her zaman hükümetiniz vardır. Her zaman çalışmalarınız devam eder. Aklınıza geldiği zaman seçim olmaz." ifadelerini kullandı.

Dünyanın hiçbir yerinde yüzde 100 konsensüsle sağlanan anayasa ya da başkanlık sistemi olmadığını dile getiren Turbay, "Mutlaka iktidar da muhalefet de olacak. İktidar da sözünü söyleyecek, muhalefet de sözünü söyleyecek." diye konuştu.

Herkesin özgür iradesiyle oyunu kullanacağını vurgulayan Turbay, şunları kaydetti:

"Sandıktan ne çıkarsa çıksın, milletimiz bunu olgunlukla karşılayacaktır, buna inanıyoruz. Yargı bugüne kadar anayasada bağımsızdı. Ama yargı hiçbir zaman tarafsız olmadı. Bağımsız kelimesini bilerek yazarlardı ama tarafsız kelimesi yazmazlardı. Ama bu referandumda yargının tarafsızlığı da aynı şekilde yazılacak. Milletvekilleri ile bakanlar arasındaki kavga bitecek. Milletvekilleri bakan olmayacak. Milletvekilleri mecliste yasamayı, kanunları yapacak."

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Tokat Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title