Haberler

Bem-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Karslı: 'Bu Darbe Resmen İşgal Darbesiydi'

Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (BEM-BİR-SEN) Genel Başkan Yardımcısı Recai Karslı, "Bugünlerde bir takım dedikodular dolaşıyor.

Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (BEM-BİR-SEN) Genel Başkan Yardımcısı Recai Karslı, "Bugünlerde bir takım dedikodular dolaşıyor. İşte ikinci kalkışma, üçüncü kalkışma falan filan. Bunlar bir algı operasyonudur." dedi.

Karslı, Ardahan Öğretmen Evi'nde sendika tarafından düzenlenen programda yaptığı konuşmada, gittikleri her noktaya ortak paydanın vatan olduğunu anlatmaya çalıştıklarını söyledi.

Ülkenin 15 Temmuz'da çok ciddi bir badire atlattığını belirten Karslı, şunları söyledi:

"Bu 15 Temmuz badiresi dediğimiz badire, herhangi sıradan bir darbe olayı falan değil. Bu darbe resmen işgal darbesiydi. Bu resmen milletimizin 'var oluş ile yok oluş' mücadelesiydi. O gün bir şey fark ettik. Neydi o? Bir, millet olma şuuru, iki, ortak paydamızın vatan olduğu bilincine ulaştık. Millet olarak sabırla biriktirdiğimiz cesaretimizi o gün millete savaş açmış bu kanlı katillere, taşeronlara millet olarak gereken dersi verdik."

Karslı, sonuçları konuşarak bir yere varmanın mümkün olmadığını anlatarak, "Geçmişi ile yüzleşmeyenler geleceklerini doğru temeller üzerine kuramazlar. Onun için mutlaka ve mutlaka geçmişimiz ve tarihimiz ile yüzleşeceğiz. Bu darbelerin neden olduğunu ve sebepleriyle yüzleşerek ancak çözebileceğiz. Aksi taktirde gelecek nesillerimize güzel bir ülke bırakamayacağız." ifadelerini kullandı.

Sokaktaki her vatandaşın gerçeklerle yüzleşme zamanının geldiğini aktaran Karslı, ancak o şekilde ortak paydada birleşebileceklerini dile getirdi.

Son günlerde ikinci bir kalkışma yönündeki asılsız söylentilerin olduğunu dikkat çeken Karslı, şunları kaydetti:

"Bakın bugünlerde bir takım dedikodular dolaşıyor. İşte ikinci kalkışma, üçüncü kalkışma falan filan. Bunlar bir algı operasyonudur. Milleti sürekli olarak böyle psikolojik bir ortama sürüklemeye hazırlıyorlar. Tıpkı 28 Şubat'taki gibi, psikolojik bir savaşın, psikolojik bir harbin provasını yapmaya çalışıyorlar. Bu millet dün kurtuluş savaşında nasıl emperyalistlere haddini bildirdiyse, nasıl 15 Temmuz'da emperyalizmin taşeronlarına, uşaklarına haddini bildirdiyse, ikincisi de olsun üçüncüsü de olsun, hiç önemli değil. Ama şunun altını tekrar çiziyorum, hepimiz mutlaka ve mutlaka siyasi tarihimizle yüzleşelim. Yüzleşmezsek sorunun çözümünü bulamayacağız."

Kaynak: AA / Güncel

Ardahan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title