Haberler

Belediye Yaşlı ve Engellilere Ulaşımı Ücretsiz Yaptı, Gökçek "Etkinliklerimize Rahatlıkla...

Ankara'da yaşayan yaşlı ve engelliler, Büyükşehir Belediyesi'nce kendilerine sağlanan büyük ayrıcalıklarla her türlü engeli rahatlıkla aşıp, ulaşım özgürlüğünü doyasıya yaşıyor.

Ankara'da yaşayan yaşlı ve engelliler, Büyükşehir Belediyesi'nce kendilerine sağlanan büyük ayrıcalıklarla her türlü engeli rahatlıkla aşıp, ulaşım özgürlüğünü doyasıya yaşıyor.

Başkent'te 65 yaş üstü vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi'nin dağıttığı serbest ulaşım kartlarıyla yeni yerler keşfediyor, tarihi camiler ile turistik bölgeleri ziyaret edip, eşlerinden dostlarından akrabalarından uzak kalmıyor. Yaşlılar, günün her saatinde ulaşım özgürlüğü yaşarken, serbest ulaşım kartlarına sahip engelliler ile refakatçileri de bu hizmetle her türlü engeli aşıp, yaşamlarını renklendiriyorlar.

-BAŞKAN GÖKÇEK: "YAŞLILAR BAŞTACIMIZ"-

Ankara'da yaşamanın 7'den 70'e her yaştan insan için bir ayrıcalık olduğunu her zaman dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, "Yaşlılar bizim için her zaman baş tacıdır. Onların mutluluğu bizim mutluluğumuzdur. Onların rahatı yerindeyse, huzur içinde bu kentte yaşamanın keyfini çıkarıyorlarsa bu bizim de huzur içinde olmamızı sağlar" dedi.

Yaşlılara ve engellilere yönelik ücretsiz ulaşım hizmetinin ilk kez Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından verildiğini anımsatan Başkan Gökçek, bu hizmetin zamanla tüm Türkiye'ye örnek olduğunu ve geçen yıl da kanuni bir düzenleme ile ülke genelinde yaygınlaştırıldığını kaydetti.

Bu yıldan itibaren 65 yaş üstü vatandaşlar ile engellilerin otobüs, Metro ve Ankaray'a istedikleri saatte ücretsiz binebilme şansına sahip olduğunu dile getiren Başkan Gökçek, şöyle konuştu:

"Sohbetlerimizde duyuyorum ki amcalarımız, teyzelerimiz, engellilerimiz, onların yakınları bu durumdan çok memnun. Artık evlerinde oturmuyor, bu kentte yaşamanın ayrıcalığını doyasıya yaşıyorlar. Merak ettikleri tarihi camilere, Hacıbayram'a, Kocatepe'ye gidiyorlar. Bizim etkinliklerimize rahatlıkla katılıyorlar. Parkları geziyorlar. Alışveriş için ucuz bildikleri yerlere gidiyorlar. Bize de bol bol dua ediyorlar. Bize onların duaları yeter. Onlar için ne yapsak az. Onlar bizim baş tacımız."

Serbest Ulaşım Kartının yanı sıra daha başka pek çok hizmet ile yaşlıların ve engellilerin yaşamlarını daha da kolaylaştırmak için çalıştıklarını kaydeden Başkan Gökçek, şu bilgileri verdi:

"Evlere temizlikten gezilere, sağlık kontrollerinden yaz kamplarına, çeşitli eğlencelerden internete kadar pek çok alanda hem yaşlılarımızın hem engellilerimizin yanında oluyoruz. Yaşlılarımıza Bardacık Sokak'ta Yaşlılar Hizmet Merkezi vasıtasıyla ulaşıyoruz. 60 yaş üzeri tüm Başkentliler bu merkeze üye olup, temizlik, boya badana, yemek, gezi, sağlık kontrolleri gibi hizmetlerden faydalanabilir. Aynı zamanda aile yaşam merkezlerindeki yaşlılar lokallerimiz var.

Burada da sosyal aktivitelere katılabilir. Engellilerimize Eryaman Aile Yaşam Merkezi'ndeki Engelliler Hizmet Merkezi vasıtasıyla ulaşıyoruz. Burada 23 bin 827 üyemiz var. Terapi havuzundan, lokalden de yararlanıyorlar."

-SERBEST KART DAĞITIMI SÜRÜYOR-

Yaşlı vatandaşlara kent içi ulaşımda serbestlik sağlayan turuncu renkteki serbest Ankarakart'lar, Başkent'te yaşamanın ayrıcalığının da simgesi oluyor. Turuncu renkteki serbest Ankarakartlar, 60 yaşını doldurup 61 yaşından gün alan ve Ankara'da ikamet eden vatandaşlara 75 TL karşılığı, 64 yaşını bitirip 65 yaşından gün alan ve Türkiye'nin herhangi bir yerinde ikamet eden vatandaşlara da 5 TL karşılığında veriliyor.

Serbest kartlarını alan 60-65 yaş arası kullanıcılar, belediye otobüslerinden her gün 10.00 ile 16.00 ve 19.00 ile 24.00 saatleri arasında ücretsiz olarak yararlanırken, 65 yaş üstü vatandaşlar Metro ve Ankaray da dahil olmak üzere toplu taşıma araçlarına her saat ücretsiz binebiliyor. Serbest Ankarakartların dağıtımı Kart Dağıtım Merkezlerinde sürerken, eski yaşlı kartları ise Mart ayı sonuna kadar kullanılabilecek. Bugüne kadar 61-64 yaş arası 13 bin 725 kişi, 65 yaş üzeri de 158 bin 84 kişi serbest kart edindi.

-ENGELSİZ KART HİZMETİ-

Başkent'te yaşayan yüzde 40 ve üzeri engelli vatandaşlar ile ağır engelli bireylerin refakatçileri ise Engelli Kartı ile ulaşımdan ücretsiz faydalanma imkanına kavuşuyor. Ankara Beyazay Derneği ve EGO Genel Müdürlüğü ortaklığı ile Başkent'te yaşayan engelli bireylerin toplu ulaşım araçlarından ücretsiz olarak yararlanabilmesi için Yenimahalle ilçesinde Gazi Osmanpaşa İlköğretim Okulu'nda Engelli Kartı dağıtımı yapılıyor. Engelli Ankarakart için "Engelli Kimlik Kartı, Nüfus Cüzdanı Aslı, 1 adet vesikalık fotoğraf ile 5 TL kart ücreti" ile İvedik Caddesi Güldereli Sokak NO:17 Yenimahalle adresine başvuru yapmak gerekiyor. Engelli kart hizmetinden 14 bin 415 kişi yararlanırken, 7 bin 69 kişi de refakatçi kartı aldı.

Kaynak: ANKA / Güncel

Melih Gökçek Yenimahalle Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title