Haberler

Belediye Projesi İlk Kez Cumhurbaşkanlığı Himayesinde Yapılacak

Çekmeköy Belediyesi tarafından düzenlenen ’Merhamet ve Adalet’ temalı Uluslararası Kısa Film Yarışması, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde yapılacak.

Çekmeköy Belediyesi tarafından düzenlenen 'Merhamet ve Adalet' temalı Uluslararası Kısa Film Yarışması, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde yapılacak. İlk kez Cumhurbaşkanlığı himayesinde yapılacak bir belediye projesi olan yarışmada jüri koltuğuna dünyaca ünlü yönetmenler oturacak.

Çekmeköy Belediyesi tarafından düzenlenen 'Merhamet ve Adalet' temalı Uluslararası Kısa Film Yarışması, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde yapılacak. İlk kez Cumhurbaşkanlığı himayesinde yapılacak bir belediye projesi olan yarışmada Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (SAV) hayatından yola çıkılarak çekilen, 'Merhamet ve Adalet' temalı kısa filmler yarışacak.

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, düzenledikleri yarışmayla ilgili bilgi verdi. Bütün dünyanın bugünlerde adalete ve merhamete ihtiyaç duyduğunu belirten Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, filmin temasının çok önemli olduğunu söyledi.

"İLK DEFA CUMHURBAŞKANLIĞI HİMAYESİNDE BİR PROJE GERÇEKLEŞTİRİYORUZ"

Projenin Cumhurbaşkanlığı himayesinde gerçekleştirilmesinden büyük mutluluk duyduğunu belirten Başkan Poyraz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ederek, "Onun himayelerinde olması bizim için çok farklı bir değer. Onun himayelerinde inşallah gerçekleştirmiş olmak ki bugüne kadar belediyeler içinde ilk defa cumhurbaşkanlığı himayesinde bir proje gerçekleştiriyoruz. Sonucunun da güzel olacağına inandığımız bir proje. Bunun gayretiyle yolumuza devam ediyoruz" diye konuştu.

Yarışmada dereceye giren filmlerin ödüllendirileceğini ifade eden Poyraz, "Ciddi ödüllerimiz var. Bunu süreç içerisinde farklılaştırabiliriz, zenginleştirebiliriz" dedi.

DÜNYACA ÜNLÜ YÖNETMENLER JÜRİ KOLTUĞUNDA

Başkan Ahmet Poyraz, yarışmanın jüri üyelerinin dünyaca tanınmış yönetmenler olacağını belirterek, "Bu filme katılan önemli jüri üyelerimiz var. Ülkemizden Osman Sınav başta olmak üzere uluslararası yönetmenlerin olduğu jürimizin takdir edeceği 20 tane film çeken vatandaşımıza da inşallah çok güzel ödüllerimiz olacak" şeklinde konuştu.

"YARIŞMAYA SON KATILIM TARİHİ 8 NİSAN"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın final gecesine katılmasının kendileri için büyük ödül olacağını ifade eden Ahmet Poyraz, "Yarışmamızın son katılım tarihi 8 Nisan. Bu finali Kutlu Doğum Haftası içinde, Nisan ayı içinde yapmayı düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

'ADALET VE MERHAMET' TEMASI İŞLENECEK

Dünya barışı için merhamet ve adalet duygularını hatırlatmak isteyen her dilden, her dinden, her ırktan kişinin katılabileceği yarışmaya bir kişi birden fazla eserle başvurabilecek. 2013 yılı sonrasında yapılmış, merhamet ve adalet temasına işaret eden, dijital formatta kurmaca, animasyon, deneysel ve belgesel filmler yarışmaya dahil olabilecek. Filmler, jenerik dahil en fazla 15 dakika olacak. Başvurular wwww.merhametveadalet.com adlı web sitesinden online olarak alınacak ve yarışmacılar formu doldurduktan sonra filmlerini siteye yükleyerek yarışmaya katılmış olacak.

Projenin tanıtım lansmanı, 10 Aralık Perşembe 2015'te ünlü yönetmenlerin de katıldığı bir geceyle gerçekleştirilmişti. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Ahmet Poyraz Çekmeköy Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title