Haberler

Odunpazarı'da Belediye Çalışanı Sokak Hayvanlarına Eğitimli Yaklaşacak

Güncelleme:

Odunpazarı Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü, Başıboş Hayvanlara Yaklaşma ve Müdahale Teknikleri eğitimini başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikalarını verdi.

Odunpazarı Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü'nce düzenlenen "Başıboş Hayvanlara Yaklaşma ve Müdahale Teknikleri" eğitim programını başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi.

Belediye Başkanı Kazım Kurt, Odunpazarı Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen sertifika programında Türkiye'de ilk defa açılan ve Milli Eğitim Bakanlığı onaylı eğitim programı ile sokak hayvanlarına yaklaşım konusunda eğitimsiz personel sorununun çözümünü amaçladıklarını bildirdi.

Hayata geçirdikleri yenilikçi uygulamalara devam edeceklerini belirten Kurt, "Çalışanlar vasıfsız işçiler olarak kayıt altına alınmakta. Fakat hayvanlarla özellikle de sahipsiz sokak hayvanları üzerinde çalışmak özel bazı bilgiler gerektirmektedir. Bu konuda çalışan insanların eğitimsiz olması hem çalışan personel için hem de sokakta yaşayan hayvanlar için büyük tehlike oluşturmaktadır. Odunpazarı Belediyesi'nin açtığı bu kurs sayesinde oluşan tehlike ortadan kalktı, bu iş bir meslek haline geldi ve çalışanlar daha da bilinçlendi." dedi.

Konuşmaların ardından Kurt, kursiyerlere sertifikalarını verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Odunpazarı Belediyesi Kazım Kurt Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title