Haberler

    Belediye Otobüsüne Molotof

    İstanbul Gaziosmanpaşa'da yüzü maskeli bir grup içinde yolcuların bulunduğu İETT otobüsünü molotof kokteylleriyle yaktı.

    Gaziosmanpaşa Karayolları Mahallesi'nde, kimliği belirsiz kişiler tarafından atılan molotof kokteylleri ile bir İETT otobüsü ile itfaiye aracı yakıldı.

    Olay, Osmanbey Caddesi üzerinde saat 18.30 sıralarında meydana geldi. DHA'nın haberine göre, kimliği belirsiz kişiler, cadde üzerinde ilerlemekte olan İETT otobüsüne molotof kokteylleri attı. Otobüsün sürücüsü aracı durdurarak, içerisinde bulunan yolcuları tahliye etti. Anadolu Ajansı ise yüzü maskeli grubun molotof kokteyllerini, yolcuların otobüsten indiği sırada attığını yazdı.

    Otobüsteki alevler hızla yayıldı.

    İtfaiye ekipleri otobüsteki yangını köpük sıkarak söndürdü. Belediye otobüsü kullanılamaz hale geldi.

    Otobüsü söndüren itfaiye aracı da dönüşte saldırıya uğradı. [Fotoğraf: AA]İtfaiye aracına saldırı

    DHA'nın haberine göre olay yerinde polis ekiplerinin çevre güvenliği alamaması nedeniyle, itfaiye ekipleri otobüsteki yangını söndürür söndürmez hızla olay yerinden ayrılmaya başladı. Ancak itfaiye araçlarından biri, Fatih Caddesi üzerinde ilerlerken, yola barikat kuran bir grup molotof kokteyli attı.

    Araçta bulunan itfaiye personeli kendini aşağıya atarak kurtuldu. İtfaiye aracı yaklaşık 15 dakika boyunca alev alev yandı. Daha sonra, TOMA'ların eşliğinde, olay yerine başka bir itfaiye aracı geldi ve alevlere müdahale etti. Yangın söndürüldüAncak aracın ön tarafı kullanılamaz hale geldi.

    Gaziosmanpaşa gündüz de gergindi

    Gaziosmanpaşa'da pazar günü BDP'liler (Barış ve Demokrasi Partisi) ile bir grup arasında yaşanan olayların ardından çarşamba günü yine gerginlik çıktı.

    BDP İstanbul İl Eşbaşkanları Arife Çınar ile Emrullah Bingül'ün de aralarında bulunduğu grup Gaziosmanpaşa Meydanı'nda toplandı. BDP'nin başlattığı (PKK lideri) "Öcalan'a özgürlük" kampanyası kapsamında tekrar stant açmak isteyen grup basın açıklaması yaptı. Basın açıklaması yapılırken meydanda toplanan yaklaşık 50 kişilik grup, BDP'lilere tepki gösterdi.

    İki grup arasındaki gerginliğe polis müdahale etti. Ara sokaklarda birbirlerine taş atan gruplara polis plastik mermi ile müdahale etti.

    Polisin müdahalesiyle gruplar dağıldı.

    Kaynak: Aljazeera.com.tr / Güncel

    Anadolu Ajansı Gaziosmanpaşa İstanbul Politika Güncel Haberler

    500

    Yorumlar (1)

    erman:

    ne zevk alıyorlar hala anlamış değilim bı ınsan bunu asla yapamaz hele bu ulkede yaşıyorsa Bu Haberle İlgili Yorumunuzu Yazın

    0
    0
    yanıtYanıtla
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title