Haberler

Belediye Başkanlığından İstifa Etti, Yazı İşleri Müdürü Oldu

Belde belediyelerin kapanmasını öngören yeni Büyükşehir Yasası'nın kabul edilmesinden sonra görevinden istifa eden Afyonkarahisar'ın Sandıklı İlçesi'ne bağlı Ballık Belediye Başkanı AK Parti'li Hamza Öztürk, Belediye Yazı İşleri Müdürlüğü...

Belde belediyelerin kapanmasını öngören yeni Büyükşehir Yasası'nın kabul edilmesinden sonra görevinden istifa eden Afyonkarahisar'ın Sandıklı İlçesi'ne bağlı Ballık Belediye Başkanı AK Parti'li Hamza Öztürk, Belediye Yazı İşleri Müdürlüğü görevine getirildi.

Büyükşehir Yasası'nın kabul edilmesinin ardından Ballık Belediye Başkanı Hamza Öztürk, beldenin mahalle statüsüne getirilmesine tepki göstererek 14 Aralık 2012'de görevinden istifa etti. Başkan Öztürk Sandıklı Kaymakamlığı'na verdiği istifa dilekçesinde 'Çıkarılan kanunla Ballık Belediyesi'nin kapatıldığını, beldenin mahalle statüsüne geldiğini, kendisine de yapacak bir şey kalmadığını, istifanın tek çare olduğu' ifadelerine yer verdi.

Öztürk'ün istifasının kabul edilmesinin ardından mecliste yapılan oylamada, belediye başkan vekilliğine MHP'li meclis üyesi Mesut Arısoy seçildi. Eski Başkan Hamza Öztürk, belediye başkanlığına kısa süre önce verdiği dilekçeyle, Belediye Yazı İşleri Müdürü olarak işe alınmasını talep etti. Talebi kabul edilerek bu göreve getirilen Hamza Öztük, ikinci bir dilekçe vererek 1 yıl ücretsiz izne ayrıldı. Belediye başkanı olmadan önce Sandıklı Devlet Hastanesi'nde laboratuvar teknisyeni olarak görev yapan Hamza Öztürk, norm kadro kapsamında bu göreve atandı.

SEZEN AKSU'NUN ADINI BULVARA VERDİ

Sandıklı Devlet Hastanesi'nde laboratuvar teknisyeniyken 2009 yerel seçimleri öncesi görevinden istifa eden Hamza Öztürk, AK Parti'den belediye başkan adayı oldu. 338 oy alan ve belediye başkanı seçilen Hamza Öztürk, 2010 yılındaki referandumda 'evet' oyu kullandığını açıklayan sanatçı Sezen Aksu'nun adını beldede bir caddeye vererek gündeme geldi.

BELDENİN KAPANMAMASI İÇİN KAMPANYA BAŞLATTI

Makam aracını plakasız kullandığı için de sık sık trafik ekipleriyle karşı karşıya gelen Öztürk, Büyükşehir Yasası'nın gündeme gelmesiyle belde dışında oturanların ikametgahını yeniden beldeye taşıması için kampanya başlattı. Öztürk, 1300 nüfuslu beldeye ikametgahını taşıyanların yol ve konaklama masraflarının karşılanacağını, beldede oturmaları halinde ise 3 yıl süreyle su parası alınmayacağı vaadinde bulundu. Yasanın kabul edilmesinin ardından Ballık Belde Belediyesi'nin nüfusu 2 binin altında kaldığı için mahalle statüsüne alındı. Yasa kapsamında Afyonkarahisar'da 48 belde kapanırken, Sandıklı İlçesi'nde ise 11 beldeden sadece Akharım Beldesi kapanmadı. - Afyon / Sandıklı

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sezen Aksu Sandıklı Ballık Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title