Haberler

Belediye Başkanından Yol Eylemi

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Gülüç beldesi ile Kdz.

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Gülüç beldesi ile Kdz. Ereğli- Kepez arasında duble yolda çalışması yapılmamasına tepki gösteren Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, yol kenarlarındaki su birikintilerine olta salladı.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Zonguldak ve Düzce'ye bağlı tüm ilçe ve beldelerin karayollarının modernize edilmesine rağmen, Gülüç Köprüsü'nden Kepez'e kadarki bölümde bakım ve iyileştirme yapılmamasına tepki gösterdi. Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Posbıyık, CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal ve bazı meclis üyelerinin yanlarında getirdikleri oltalarla yol kenarlarında biriken sulara olta sallamaları ile başlayan yol eylemi, ilginç görüntülere sahne oldu.

CHP Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, partinin Zonguldak İl Disiplin Kurulu Üyesi Burcu Akın, CHP'nin bazı il yöneticileri ve ilçe örgütü yöneticilerinin yanı sıra CHP'nin tüm belediye meclis üyelerinin de hazır bulunduğu eylemde, Gülüç karayolu bir süre trafiğe kapatıldı. Başkan Posbıyık ve eyleme katılanlar, kancalarında balık takılı oltalarla su göleti haline gelen çukurların başında eylemlerini sürdürdü. Hazırlanan dövizlerle de Karayollarının ve iktidarın dikkati çekildi.

Eylemde basın mensuplarına bir açıklama yapan CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, uzun süredir, Gülüç Köprüsü'nden Kepez Tepesi'ne kadar olan kısımdaki yolun fiziki olarak iyileştirilmesi konusunda açıklamalar yaptıklarını, Gülüç'ten Düzce'ye kadarki bölümde yollar asfaltken o noktadan Kepez'e kadarki bölümde hiçbir iyileştirme çalışması yapılmadığını söyledi. Kartal, "Yollarımız balık tutulacak hale gelmiş, köstebek yuvasına dönmüştür. 'Gülüç'ten Kepez Tepesi'ne kadarki bölümü belediye niye yapmıyor?' diye soruyorlar. Bu yol belediyenin değil, Karayollarının bakım ağındadır. Karayollarının her tarafı kaymak gibi asfalt yaparken, tünel yaparken ve bütün yolların fiziki durumlarını iyileştirirken Karadeniz Ereğli'ye üvey evlat muamelesi yapmasını protesto ediyoruz. Bildiğiniz gibi Kepez yolu, ölüm yolu olarak nitelendirilmektedir. Yıllardan beri de bu yolun düzeltilmesi gerektiği konusunda kamuoyu oluşturmaya çalışıyoruz. Buna rağmen genel iktidarın ilgisini buraya çekemiyoruz. İktidarın yerel yöneticilerini de defalarca uyarmamıza rağmen bu soruna bir türlü çözüm üretmediler. AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan'ın görevi de sadece çukurları doldurmak ve yollarda yüzeysel çalışmalar yapmak değil. Böyle yaparak sorunlar çözülemez. Ancak bundan sonra Belediye Başkanımız ve belediye meclis üyelerimiz ve ilçe yöneticilerimizle birlikte tüm tepkimizi ortaya koyacağız" ifadelerini kullandı.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık da haklı tepkilerini ortaya koymak için eylemler yapmaya devam edeceklerini belirterek şunları söyledi:

"Karadeniz Ereğli'yi dinlemiyorlar. Bu yollardan geçen insanlar, araçlarıyla çukurlara gire çıka büyük zararlar görüyor. Ölümlü kazalar bile oluyor. Ama bu duruma bile duyarsızlık gösteriyorlar. Gülüç'e gelene kadar AK Partili belediyelerin olduğu yerlerde yollar mükemmel ama Gülüç beldesinden Kepez'e kadar giden yolların hepsi berbat vaziyette. Bu durumla ilgilenen hiçbir siyasetçi de yok. Halk da bilmediği için, 'Bu yolları Halil Posbıyık niye yapmıyor?' diyor. Halbuki Gülüç'ten başlayan ve Kepez'e kadar giden bu yol Karayollarına aittir. Bu yollardan bizim sorumlu olmadığımızı anlatabilmek için yolların çeşitli noktalarına pankartlar asmak zorunda kaldık. Karadeniz Ereğli Belediyesi suçlanıyor ama maalesef Karayolları bu işlere bakmıyor. Bundan sonra Karadeniz Ereğli'yi seven halk, CHP örgütleriyle birlikte eylemler yapacak. Demokratik kurallar içerisinde de bu eylemlerimize başladık. Bu olayın burada bittiği zannetmesin kimse. İstediğimiz çalışmalar ve çabalar ortaya çıkıncaya kadar bu tür eylemlerimizi sürdüreceğiz. Bugün 100 kişiyle bu eylemi yaptıysak yarın bin kişiyle de yaparız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Köylerdeki vatandaşlarımızı dahi şehre indirebiliriz. Herkes görevini yapsın. 'Bizim herkese saygımız sonsuz ancak can güvenliğimiz sağlayın' diyoruz. Bu çukurlarda kazalar oluyor. İnsanlar ölüyor. İnsanların bir değerinin olması lazım. İnsan hayatı denilen bir değer vardır. Bu değere, bazıları gözümüzün önünde değer göstermiyor. Bu değere saygı göstermeye başlasınlar, biz de hürmet gösterelim. Yazık günahtır bu memlekete. Bu memleketin bir sahibi var. Bu memlekette 100 bin kişinin seçtiği bir belediye başkanı var. Ben de belediye başkanı olarak görevimi yapacağım. Yapmaya da devam ediyorum. Herkesten, başta da hükümet yetkililerinden anlayış bekliyoruz. Lütfen, bu yollarda meydana gelen ölümlere son versinler, kazalara son versinler. Nasıl Alaplı'ya, Düzce'ye, Akçakoca'ya bu yolları yapıyorlarsa lütfedip burada da hizmet yapsınlar. Hepimiz bunu bekliyoruz ve bunu beklemek de hakkımız."

Polisin güvenlik tedbiri aldığı eylem olaysız sona erdi. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Halil Posbıyık Zonguldak Kepez Gülüç Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title