Haberler

Belçika Türk Federasyonu Resmi Yazı Gelirse Programımız Iptal Edilecek

Belçika Türk Federasyonu Resmi yazı gelirse programımız iptal edilecekEnder Duruel Anvers, 14 Mart, (DHA) - Brüksel'de Belçika Türk Federasyonu binasında düzenlenen basın toplantısında kendilerine resmi yazı geldiğinde Anvers programının iptal edilip, Belçika genelinde diğer şehirlerde...

Belçika Türk Federasyonu Resmi yazı gelirse programımız iptal edilecek

Ender Duruel Anvers, 14 Mart, (DHA) - Brüksel'de Belçika Türk Federasyonu binasında düzenlenen basın toplantısında kendilerine resmi yazı geldiğinde Anvers programının iptal edilip, Belçika genelinde diğer şehirlerde programların devam edeceği bildirildi.

Avrupa'da yaşanan olaylar ve Hollanda-Türkiye arasındaki diplomatik kriz sonrası Belçika'nın Anvers Büyükşehir Belediyesi'nim MHP'nin Belçika'da düzenlediği bir etkinliği yasaklaması üzerine, Belçika Türk Federasyonu basın toplantısı düzenlendi.

Tepkiler nedeniyle belediye yasak getirebilir

Belçika Türk Federasyonu Başkanı Ömer Zararsız 'Biz her yıl düzenlediğimiz gibi Çanakkale Şehitlerini anmak için bir program düzenleyeceğimizi bir afişle duyurduk. Anvers teşkilatımız da bu programı kahvaltı şeklinde yapabilir miyiz diye bizden istekte bulundu, biz de kabul ettik. Anvers teşkilatı Türk Spor Kulübü'nde etkinliği düzenleyeceğini duyurduktan sonra, Anvers gazetesinde haber yer alıyor. Almanya ve Hollanda'da yaşanan olaylardan sonra Anvers Belediye Başkanı izin vermeyeceğini Türk Spor Kulübü yetkililerine söylüyor. Biz de kendi teşkilat binamızda düzenleyeceğimizi bildirdik. Bunun üstüne aşırı milliyetçi bir grup Anvers Belediye Başkanına, siz bu programa izin verirseniz, biz de onlara karşı o sokakta protesto yürüyüşü düzenleriz dediklerini açıkladılar. Anvers Belediyesi tarafından bizim Anvers teşkilatının arandığını ve bu programın yapılmasına izin vermediklerini bildirmişler. Biz de resmi yazı gelmediğini bildirdik, yakın zamanda resmi yazı geleceğini bildirdiler. Resmi yazı gelirse programımızı iptal ederiz. Hem Anvers'de yaşayan vatandaşlarımızı düşünerek ve ırkçı grupların eline bir koz vermeyiz. Yazı da gelse yaparız deyip kanuna karşı gelmeyiz. Diğer şehirlerdeki programlarımız devam edecektir. Belçika'da maalesef yanlı ve taraflı davranılıyor. Belçika bir hukuk devleti ve hukuk devleti çerçevesinde normal yasal haklarımızı hiçbir kısıtlama gelmeden kullanmak istiyoruz. Biz Türk Federasyonu olarak, her zaman ırkçılığa ve ayrımcılığa karşı mücadele yapmamıza rağmen, bizi tanımadan, bizi görmeden yapmış oldukları bu tür karamaları da kabul etmiyoruz,' dedi.

(Fotoğraflı)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Belçika Brüksel 14 Mart Anvers Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title