Haberler

    Belçika Polisi, Darbe Karşıtlarını İfadeye Çağırıyor

    POLİS şimdiye kadar 60'a yakın Türkiye kökenlinin ifadesini aldı.

    POLİS şimdiye kadar 60'a yakın Türkiye kökenlinin ifadesini aldı. İfade verenler, FETÖ üyelerinin şikayetlerinden sonra polisin kendilerini çağırdığını iddia etti. Emniyete çağrılanlar, halkı kışkırtmakla veya FETÖ ile bağlantılı kurumlara zarar vermekle suçlanıyor.

    İfade verenlerden Said Bataray, "Dile kolay 60'a yakın genci sorguya çağırdılar. Sorgunun tek sebebi de bezdirmek, yıldırmak" dedi. Nesim Çiftçi, darbe akşamı sosyal medyada yorum yaptığını ifade ederek "Polis, ifadeye çağırdı. Gittiğimde benim yazımı gösterdiler. Türkçeden Flamancaya çevrilmişti. Ama benim yazımda, ne Gülen cemaatine, ne cemaatçilere, ne de Belçika'daki cemaatçilere bir tepki vardı" diye konuştu.

    FETÖ YANLISI BİZİ TEHDİT ETTİ

    Serkan Özver, "Birlik olduk, bir olduk. Bunu kaldıramayan FETÖ mensupları, onları boykot ettiğimiz için her koldan saldırmaya başladı. Bizi yıldırmaya çalışıyorlar. Polise devamlı olarak ifade vermeye çağrılıyoruz" dedi. FETÖ'cülerin kendilerini mağdur gösterdiğini kaydeden Özver, boykot edilen FETÖ yanlısı bir esnafın kendilerini tehdit ettiğini söyleyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

    'BURAYI KAN GÖLÜNE ÇEVİRİRİM'

    "Esnaf 'Eğer boykotunuzdan dolayı iflas edersem veya dükkanıma bir taş atılırsa burayı (Beringen kenti) kan gölüne çeviririm' diyor. Bunu da Belçika polisinin yanında yapıyor. Birkaç genç polise 'Müdahale etmeyecek misiniz? Tehdit ediyor' dedikleri zaman polis 'Türkçe konuşuyor, biz anlamıyoruz' diyorlar ve müdahale etmiyorlar. Bu esnafın şikayet üzerine ben ifadeye çağrılıyorum. Polise 'Beni nasıl asılsız haberlerle ifadeye çağırıyorsanız, ben de suç duyurusunda bulunmak istiyorum. O adamı da çağırın, o adam tehdit etti' dedim. Belçika polisi, suç duyurusunda bulunmamam için ısrarla gayret gösterdi. Bu konuyu ifademe yerleştirirler. Ben bunu suç duyurusu olarak görmek istediğimi söyledim ancak dikkate alınmadı."

    BİZİ YILDIRMAK İSTİYORLAR

    Serkan Özver, söz konusu esnafın olayın üzerinden günler geçmesine rağmen hala ifadeye çağrılmadığını vurguladı. Hem örgüte yakın esnafı, hem de okulları boykot etmeyi sürdüreceklerini belirten Özver, "Okullardan kayıt alınmalar devam ediyor. Bu son çırpınışları. İnsanları bugüne kadar sömürdüler" dedi.

    Kubilay Yöney, "İşleri güçleri bizi yıldırmak, polisten korkutmak. Akıllarına ne geliyorlarsa yapıyorlar. Bunlardan korkumuz yok" diye konuştu.

    FETÖ üyelerinin şikayeti üzerine daha önce de başkent Brüksel'de iki Türk ifadeye çağrılmıştı. FETÖ'nün Belçika'daki yapılanmasına ilişkin haberler yayımlayan Türkçe haber portallarının yöneticileri hapisle tehdit etmişti.

    Kaynak: Hürriyet / Dünya

    Türkiye Belçika Dünya Haberler

    Bakmadan Geçme

    36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title