Haberler

    Belçika Lider Bitirdi: 0-1

    Güney Kore karşısında ikinci devreyi 10 kişi oynamak zorunda kalan Belçika, rakibini Vertonghen'in golüyle devirerek gruplarda 3'te 3 yapmayı başardı.

    2014 Brezilya Dünya Kupası #39;nın gizli favorileri arasında gösterilen Belçika, son 16 turunu garantileyerek çıktığı maçta Güney Kore #39;yi tek farkla devirdi ve son 16 #39;da ABD #39;nin rakibi oldu.

    KORE ATAK BAŞLADI

    İlk 15 dakikada, şiddetle galibiyete ihtiyaç duyan Güney Kore maça atak başladı. Belçika kalesinde üst üste pozisyonlar yakalayan Uzakdoğu ekibi, son vuruşlarda eksik kalınca yoğun baskı sonuç getirmedi. İleri uçta Son ve Kim ile net fırsatlar üreten G.Kore, ceza sahası içinde aynı etkiyi yaratamayınca ilk çeyrek golsüz geçildi.

    MERTENS #39;E YAKIŞMADI

    İlerleyen dakikalarda maçta dengeyi sağlayan Belçika, çok net pozisyonlar üretti. Özellikle Mertens #39;in etkili oyunu, Avrupa temsilcisini ikinci çeyrekte gole çok yaklaştırdı. Napolili yıldız, 25. dakikada maçın en net fırsatlarından birini yakaladı. Ceza sahası içinde Mirallas #39;ın şutunda top savunmadan sekerken, bir anda topu önünde bulan Mertens kaleciyle karşı karşıya pozisyonda zoru başardı ve yakın mesafeden topu farklı şekilde dışarı yolladı.

    KORE KENDİNE GELDİ

    Bu pozisyon sonrası silkenerek kendine gelen Güney Kore, rakip kalede yine üst üste pozisyonlar yakaladı. Oyunu Belçika yarı sahasına yıkan Kore, hızlı çıktığı atakta Ki ile gole çok yaklaştı. Dembele #39;nin hatasında araya giren Kim, topu geriden gelen Ki #39;nin önüne bıraktı. Koreli futbolcu yerden gelişine sert vururken, Courtois son anda farkettiği topa iyi uzandı ve kornere yolladı. Kullanılan kornerde Son ön direkte kafayı vururken, Defour çizgi üzerinde topa müdahale ederek Belçika #39;yı ipten aldı.

    DEFOUR İNTİHAR ETTİ

    İlk devrenin sonlarına doğru temponun giderek düştü. Ancak ilk 45 dakikanın bitimine sayılı dakikalar kala gelen kırmızı kart sonrası roller bir anda değişti. Çizgiden çıkarttığı topla kahraman olma yolunda ilerleyen Defour, ikili mücadele esnasında Kim #39;in bileğine basarak hakem tarafından direkt kırmızıyla oyundan atıldı. Kalan dakikalarda Belçika skoru muhafaza etmeyi başararak soyunma odalarına golsüz beraberlikle gitti.

    YA DİREK YA COURTOİS

    İkinci devreye daha saldırgan başlaması beklenen Kore, beklenilen aksine daha tutuk bir oyun sergiledi. Rakibinin eksik oluşunu çok nadir değerlendirebilen Uzakdoğu ekibi, ikinci 45 dakikadaki ilk tehlikeli pozisyonunu 59. dakikada yakaladı. Sağ kanattan içeriye sokulan Lee #39;nin orta-şut karışımı vuruşunda Courtois #39;yı aşan top üst direkten tekrar oyun alanına geri döndü. Sadece iki dakika sonra ise Ki #39;nin yakın mesafeden yaptığı kafa vuruşunda sahneye bu sefer Courtois çıktı.

    VERTONGHEN FİŞİ ÇEKTİ

    Rakibi üzerinde bir türlü üstünlük sağlayamayan Kore, 77. dakikada teslimiyet bayrağını çekti. Hızlı gelişen Belçika atağında Origi ceza sahası dışından kaleyi yokladı. Kim ilk anda topu çelmeyi başardı ancak devam eden pozisyonda Vertonghen bomboş durumda tamamlayarak Belçika #39;ya golü getirdi: 0-1

    FARKI ARTTIRAMADILAR

    Kalan dakikalarda konsantrasyonunu büyük oranda kaybeden Kore, savunmasında büyük boşluklar verirken, hücum organizasyonlarında savruk bir görüntü sergiledi. Uzakdoğu ekibinin defanstaki hatalarından faydalanamayan Belçika, rakibini tek farklı skorla devirerek grubu lider olarak tamamladı ve son 16 #39;da ABD #39;nin rakibi oldu.

    Kaynak: Goal.Com / Spor

    Güney Kore Belçika Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title