Haberler

Belçika'da Türk Siyasetçinin Başarısı

Flaman Yeşiller Partisi'nin başkanlığına Meryem Almacı seçildi.

Belçika Flaman Yeşiller Partisi'nin (Groen) yeni lideri Meryem Almacı (38) oldu.

Almacı, bin delegenin katıldığı partisinin Brüksel'deki kongresinde oyların yüzde 60'ını aldı.

Anvers seçim bölgesinden 2007, 2010 ve son olarak 25 Mayıs 2014'teki genel seçimlerde kişisel oylarını istikrarlı şekilde artırarak federal parlamentoya giren Almacı, partisinin grup başkanlığını yürütüyordu.

Yeni görevini 2009'dan beri partiyi yöneten Wouter Van Besien'den devralan Almacı, zafer konuşmasında kendisine güvenen partililere teşekkür ederek, "Yeşiller'in peleceği parlak. Son 3 seçimde oylarımızı sürekli artırdık ve bize oy vermeyi düşünenlerin sayısı hiç olmadığı kadar arttı. Yeşil ve sosyal bir gelecek için sizlerle birlikte yeni adımlar atarak kalpleri ve zihinleri kazanmak istiyoruz" dedi.

Almacı, Belçika'da milliyetçi Yeni Flaman İttifakı ve Flaman Hristiyan Demokratlar ile Flaman ve Valon Liberallerden oluşan merkez sağ koalisyon hükümetinin kemer sıkma tedbirlerini eleştirerek, alternatif politikalar için Yeşiller'i adres gösterdi.

25 Mayıs 2014 seçimlerinde oylarını yüzde 8,7'ye yükselterek Flaman bölgesinin 5. büyük partisi haline gelen Yeşiller'in 150 üyeli federal parlamentoda 6 ve 124 üyeli Flaman parlamentosunda 10 koltuğu bulunuyor.

Türkiye ve Belçika vatandaşı olan, akademisyen kökenli Almacı, gençlik örgütlenmesi dahil Yeşiller'de 14 yıldır aktif siyaset yapıyor. - Brüksel

Kaynak: AA / Güncel

Brüksel Belçika Anvers Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title