Haberler

Bekliyor Kıbrıslı Türklerden BM'ye Mektup

KKTC'de Kıbrıslı Türk Savaş Karşıtları Derneği üyeleri Irak, Suriye ve Filistin’deki olayları kınamak ve BM'yi etkin olmaya davet etmek için BM Genel Sekreteri Ban Ki mun’a mektup gönderdi: "Başta Filistinlilere karşı İsrail devletinin insanlık dışı hunharca saldırıları olmak üzere aynı coğrafyada Irak,

KKTC'de Kıbrıslı Türk Savaş Karşıtları Derneği üyeleri Irak, Suriye ve Filistin'deki olayları kınamak ve Birleşmiş Milletler'i (BM) etkin olmaya davet etmek için BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'a mektup gönderdi.

Kıbrıslı Türk Savaş Karşıtları Derneği üyeleri Suriye, Irak ve son olarak da Gazze'de yaşanan kanlı olayları kınamak ve BM'yi bölgede etkin olmaya davet etmek için ara bölgede bulunan Ledra Palas Sınır Kapısı'nda BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'a iletilmek üzere BM yetkililerine mektup verdi.

Burada, Savaş Karşıtları adına açıklama yapan Tahsin Mertekçi, dünyanın gözü önünde masum insanların katledildiğini, dünyanın bu olaylara gözlerini kapadığını söyledi. Mertekçi, BM Güvenlik Konseyi daimi üyeleri ve BM'yi oluşturan ülkelerin olaylar karşısında sessiz kaldıklarını belirterek "BM'ye bu mektupla görev ve sorumluluklarını hatırlatmak istiyoruz. Katliamlara son verin" dedi.

Çoluk çocuk, yaşlı kadın denmeden insanların bütün dünyanın gözü önünde katledildiğini ifade eden Mertekçi, bütün dünyanın bu katliama sessiz kaldığını, kendilerinin de adada daha önce buna benzer sorunlar yaşadıklarını hatırlattı.

Kıbrıslı Türk Savaş Karşıtları Derneği üyelerinin Ban'a gönderdiği mektupta şu ifadelere yer verildi:

"Geçmişte adamızda benzer acıları yaşamış insanların bir parçası olarak yaşananlar kabul edilemez. Olayların ulaşabileceği boyutları düşündükçe endişelerimiz artmaktadır. Başta Filistinlilere karşı İsrail devletinin insanlık dışı hunharca saldırıları olmak üzere aynı coğrafyada Irak, Suriye ve diğer ülkelerde yaşanan benzer katliamlara sessiz kalınması, göz yumulması kabul edilemez.

Başta BM Güvenlik Konseyi'nin daimi üyeleri ABD, Rusya, Çin, İngiltere ve Fransa olmak üzere BM'yi oluşturan tüm üye ülkeleri acilen masum insanlara kaşı yürütülen soykırım görüntüsü içindeki katliamları hemen durdurmaya çağırır, bunun kuruluş amaçlarımız içerisinde tüm dünyaya karşı sorumluluğumuz olduğunu hatırlatırız." - Lefkoşa

Kaynak: AA / Güncel

Birleşmiş Milletler Filistin Suriye Irak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title