Haberler

Bediüzzaman'ın Temsili Evine Ayda 3 Bin Ziyaretçi

Güncelleme:

Bediüzzaman Said Nursi'nin Emirdağ Belediyesi tarafından Adaçalı Bölgesine bir yıl önce inşa edilen temsili evine, ayda 3 bin ziyaretçi geliyor.

MUSTAFA GÜNGÖR - Bediüzzaman Said Nursi'nin Afyonkarahisar'ın Emirdağ'da geçen yıllarını anlatmak ve hayatı hakkında vatandaşlara bilgi vermek amacıyla Emirdağ Belediyesi tarafından Adaçalı Bölgesi'ne bir yıl önce inşa edilen temsili eve ayda 3 bin ziyaretçi geliyor.

Gelen ziyaretçilere görevli tarafından Bediüzzaman'ın hayatı ve Emirdağ yılları hakkında bilgiler veriliyor.

Denizli'deki hapis hayatından sonra Emirdağ ilçesine sürgün olarak gelen Bediüzzaman Said Nursi, 1944-48 yılları arasında 4 yıl Emirdağ'da kaldıktan sonra 1948-49 arası 11 ay Afyonkarahisar'da hapis hayatı yaşadı.

Daha sonra 1949-53 yılları arasında tekrar Emirdağ'a dönen Bediüzzaman Said Nursi, 1953-60 yılları arasında da Isparta ile Emirdağ da kaldı. Vefatından 5 gün önce Emirdağ'dan ayrılan Bediüzzaman Said Nursi'nin Emirdağ halkı tarafından çok sevildiği ilçeyi sık sık ziyaret ettiği belirtiliyor.

-"Emirdağ, sürgün hayatı"-

Bediüzzaman Said Nursi'nin Emirdağ'daki temsili evinin görevlisi Abdül Kadir Kanat, Bediüzzaman'ın Emirdağ'da hapis hayatı yaşamadığını ancak sürgün hayatı yaşadığını belirtti.

Bediüzzaman'ın Emirdağ'da kaldığı dönemde yaşadıkları hakkında bilgiler veren Kanat, şunları kaydetti:

"Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri Emirdağ'da ilçe merkezinde bir evde yıllarca kalmış. Şimdi o ev giyim mağazası haline getirilmiş. Belediyemizde Bediüzzaman'ın vakitinin büyük çoğunluğunu geçirdiği Adaçalı Bölgesi'ne temsili ev yaptı ve bir yıl önce eylül ayında evin açılışı gerçekleştirildi. Burası gerçekte kullandığı evin ölçüleri benzetilerek yapıldı. Bediüzzaman'ın Emirdağ yıllarını anlatan duvarlara asmış olduğumuz sergilerimiz var. Bediüzzüman'ın kendi el yazmaları olan Risaleler ve el yazması eserler var. Kendi kullanmış olduğu orijinal eşyaları var. İnsanlar gelip bunları ziyaret ediyor görüyorlar. Buraya gelenlere Bediüzzaman'ı anlatıp onun hakkında bilgiler veriyoruz."

Kanat, Bediüzzaman'ın Emirdağ hayatında Adaçalı denilen bölgeye sık sık gelip namaz kıldığını, vatandaşlarla görüştüğünü bildirdi.

Afyonkarahisar'dan ve dışardan çok sayıda kişinin evi ziyaret için geldiğini belirten Kanat, özellikle hafta sonlarının yoğun olduğunu, aylık ortalama 2 bin 500- 3 bin civarı ziyaretçilerinin olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Denizli Emirdağ Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 8 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title