Haberler

Bedelli Çıktı Şimdi Gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'da

Güncelleme:

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bugün partisinin grup toplantısındaki bedelli askerlik çıkacak açıklamasının üzerine, gözler Cumhurbaşkanlığı'na çevrildi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bugün partisinin grup toplantısındaki bedelli askerlik çıkacak açıklamasının üzerine, gözler Cumhurbaşkanlığı'na çevrildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 19 Kasım'da yaptığı açıklamada, "birileri zaman zaman bedelli konusunu kaşıyor" diyerek, bedelli askerliğin gündemde olmadığını açıklamıştı.

YASA ÇIKACAK

Davutoğlu'nun bugün açıkladığı bedelli askerliğin hayata geçmesi için, TBMM'den yasa çıkarılması gerekiyor. Yasalar, TBMM tarafından kabul edildikten sonra, onay için Cumhurbaşkanlığı'na gidiyor. Ankara kulisleri, 19 Kasım'da bu konunun gündemde olmadığı işaretini veren Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, yasa önüne geldiğindeki tavrının ne olacağını merakla bekliyor.

Erdoğan, 19 Kasım'da bedelli askerlik konusundaki soruları şu sözlerle yanıtlamıştı;
'Birileri çıkıp zaman zaman bu işi kaşıyorlar. Bunlar doğru yaklaşım tarzı değil. Burada TSK'nın kanaatini bir kenara koymak da mümkün değil. Cumhurbaşkanı olarak bende bu olayın artı ve eksilerini ilgili mercilerle değerlendirerek karar vermek zorundayım. Sırtımızda ağır bir küfe var'.

ASKERİN İTİRAZI VAR

Başbakan Davutoğlu, 6 Kasım'da brifing almak için Genelkurmay karargahına gittiğinde bedelli askerlik konusu da gündeme gelmiş, toplantıdan askerlerin "bedelli uygulamasına karşı oldukları" bilgisi sızmıştı. Ankara kulislerine Genelkurmay'ın bedelli askerliğe karşı olma nedenleri ise şöyle yansımıştı;

* Askerlik sürelerinin kısaltılmasının ardından, özellikle 6 ay kısa dönem askerlik yükümlülerinin iç güvenliğe katkısının çok sınırlı olması
* Bedelli askerlik uygulamalarının mali imkânları yetersiz kesimlerde rahatsızlık yaratması
* Bölgesel gelişmelerin ortaya çıkardığı güvenlik riskleri.

GENELKURMAY BAŞKANI 30 AĞUSTOS'TA "BEDELLİ GÜNDEMDE DEĞİL" DEMİŞTİ

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel de, 30 Ağustos resepsiyonu sırasında yaptığı açıklamada, bedelli askerlik konusunun gündemlerinde olmadığını kaydetmişti.

ASKERDEN İLK BEDELLİ DEĞERLENDİRMESİ

TSK'nın, Suriye ve Irak'taki çatışmalar başta olmak üzere bölgesel risklerin arttığı bir dönemde bedelli askerlik çıkarılmasına olumlu bakmadığı öne sürülmüştü. Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel, 30 Ağustos Resepsiyonunda bedelli askerlikle ilgligi sorulara, "Bize resmi bir müracaat, bir çalışma yok şu anda" cevabını vermişti.

Başbakan Davutoğlu'nun bugün yaptığı bedelli açıklamasının ardından konuşan askeri kaynaklar "Genelkurmay Başkanlığı, konuyla ilgili görüşlerini daha önce hükümetimize iletti. Bu hükümetimizin kararıdır. Kararı saygıyla karşılıyoruz" dedi.


Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Ahmet Davutoğlu Necdet Özel Dünya Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (12)

omer:

yaş 25 olmalıydı. çok oy kaybedersin baskan. madem boyle bi işe kalkıştın millete ümit verdin. herkez heryerde 25 yaş diye konusuyo. 28 ne ya

8
0
yanıtYanıtla
AYHAN DURAK:

SAYIN CUMHURBAŞKANI 1988 DOĞUMLULARIDA EKLEYEREK ONAYLAYIN. . .

4
2
yanıtYanıtla
En yukarın en aşağıyaMobil-ANDROID:

Onaylarsan yazıklar olsun

5
1
yanıtYanıtla
bursasporlu cihan:

bundan mahalle muhtarı bile olmazdı bakmayın böyle durduğuna cahil okuma yazması olmayan dünyadan haberi olmayan türk bile olamayn sonradan görme göçebelerin verdği oylarla basımıza cumhurbaskanı kesilmesi bu adamı devlet adamı yapmaz devlet adamında olması gereken hiçç bir vasıf bu adamda bulunmamaktadır üstüne üstlük birde antipatik ve hain gibi görünmktedir bnm gözüme nitekim vatan hainidir kendisi bunu yaptıklarıyla ve yapmak istedikleriylede ispatlamıstır

3
2
yanıtYanıtla
SEZOOOO:

ONAYLAR ONAYLAR ODA AKP Lİ

5
0
yanıtYanıtla
911mobilWeb@haberler.com:

Arkadaşlar bir ay önce bedelli çıkmayacak dedi garibanin fakirin suçu ne dedi şimdi sattı unuttu garibanlari fakirleri

0
1
yanıtYanıtla
911mobilWeb@haberler.com:

Arkadaşlar bir ay önce bedelli çıkmayacak dedi garibanin fakirin suçu ne dedi şimdi sattı unuttu garibanlari fakirleri

0
1
yanıtYanıtla
asfa:

1988 lileri de kapsamalı

0
0
yanıtYanıtla
m.ö:

Birinci dalga 30''bin İkinci dalga 18''bin Üçüncü dalga Dönemsel teorik ve uygulamalı yada eyalet maaşlı prof askerlik . . . bu dalgalanmalar zengin orta zengin ve fakiri ayırt edebilmek içindir muhtemel 5/2 katılım olacak yaş geçiyor kademeli bir planlama var gibi ancak önce işleyişi yani para şart izlem gözlem prof askeri birimler vs bunlar gazoz kapağıuyla olmuyor . . .

0
0
yanıtYanıtla
Hakan DağmobilWeb@haberler.com:

Bu bedelli bir af mahiyetinde olmalı. Askerlik sorunlarını hepsini dahil edilmesi yani bekaya, kaçak ve firar dahil herkesi kapsamali...

0
0
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title