Haberler

Bedelli Askerlik İçin İkinci Taksidini Yatıramayanlara İade

Güncelleme:

Milli Savunma Bakanı Yılmaz, "İlk taksidini ödeyip de bedelli kapsamından çıkartılanların ödediği ilk taksit, yani 15 bin TL iade edilecek" dedi.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, ikinci taksidini yatıramadığı için bedelli askerlik uygulamasından faydalanamayanlara, ilk taksitte ödedikleri 15 bin liranın iade edileceğini bildirdi.

Bakan Yılmaz, memleketi Sivas'ın Gürün ilçesindeki temasları sırasında AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilk taksidini yatıran ancak ikinci taksidini ödeyemediği için bedelli askerlikten yararlanamayanların durumuna ilişkin bilgi verdi.

70 BİN KİŞİ BAŞVURDU

"Bir bedelli yasası çıkardık, buna yaklaşık 70 bin kişi başvurdu. 30 yaşından gün almış olanlar, 30 bin lira ödemek kaydıyla askerliğini yapmış sayılacaktı. 30 bin lirayı iki taksitte ödeme imkanı getirmiştik" diye konuşan Yılmaz, şunları kaydetti:

"Bazı kardeşlerimiz, ilk taksidini ödedi ancak ikinci taksidini ise ödeyemedi. Ödeyemediği için bedelli hakkından yararlanma ortadan kalkıyordu fakat ödemiş olduğu taksit de Bakanlar Kurulu'ndaki düzeltmede '6 ay içerisinde başvurmak kaydıyla taraflara iade edilir' yazıyordu.

Birçok kardeşimiz, bu bine yakın, 6 aylık başvuru süresini kaçırdığı için Bakanlar Kurulu kararındaki o şarttan dolayı kendilerine bir ödeme yapılamıyordu, süre şartını geçirmiş olduğundan dolayı. Şimdi yeni bir Bakanlar Kurulu düzenlemesi yaptık.

15 BİN TL GERİ ÖDENECEK

Muhtemelen, önümüzdeki hafta yayınlanır. İlk taksidini ödeyip de bedelli kapsamından çıkartılanların ödemiş olduğu ilk taksit, yani 15 bin TL kendilerine iade edilecek. Devlet, vermemiş olduğu bir hizmet için vatandaşından para alma gibi bir durumdan kurtulmuş olacak."

Kaynak: AA / Güncel

Cevdet Yılmaz Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title