Haberler

BDP'li Üçer'den Siyasi Tutuklulara Baskı İddası

Güncelleme:

BDP Van Milletvekili Özdal Üçer, Van Cezaevinde siyasi tutuklulara yönelik baskı uygulandığını ileri sürdü.

BDP Van Milletvekili Özdal Üçer, Van Cezaevi'nde siyasi tutuklulara yönelik baskı uygulandığını ileri sürdü.

Üçer, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, cezaevlerinde özellikle siyasi tutuklulara yönelik baskı uygulandığını, bu baskıların yaşandığı cezaevlerinden birinin de Van Cezaevi olduğunu savundu. Üçer, buradaki siyasi tutukluların, hukuka aykırı uygulamalar nedeniyle başlattıkları açlık grevine devam ettiklerini söyledi.

Özellikle, Bingöl'den sürgün edilerek Van Cezaevi'ne gönderilen tutuklulara yönelik baskının daha fazla olduğunu öne süren Üçer, "Onlar, firar ettikleri için ayrıca cezalandırılıyorlar. Eğer bu baskıyla intikam alınmaya çalışılıyorsa bu durum devletin zafiyetini göstermiş olur. Bu uygulamaları kınıyoruz" diye konuştu.

Söz konusu cezaevinde açlık grevini sürdüren tutuklu sayısının 49 olduğunu belirten Üçer, sorunların çözülmemesi halinde bu sayısının artabileceğini ifade etti.

Açlık grevindeki tutuklulara seslenen Üçer, "Lütfen açlık grevini sona erdirin. Gerekirse biz sizler için ölüm orucuna yatarız. Çünkü vicdanımız rahat değil. Sizlerin yaptığı eylemi biz yapmaya hazırız" dedi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Üçer, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'un vatandaşlara yönelik sözlerinin anımsatılması üzerine, "O biraz fazla coşmuş" dedi. - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title