Haberler

BDP'lilerin Büro Ziyareti Mitinge Dönüştü

Güncelleme:

2014 yerel seçim çalışmasını yürüten BDP'li belediye eş başkan adayları ilçe ilçe dolaşarak yurttaşlarla bir araya geliyor.

Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana ile BDP'li belediye eş başkan adayları , "Öz yönetimle Özgür Kimliğe" sloganıyla girdikleri seçim çalışmaları kapsamında BDP Çermik seçim bürosunu ziyaret etti. Çermik Tülindere mezarlığında binlerce kişi BDP'lileri alkış ve sloganlarla karşıladı. BDP'li heyet, ilçe girişinde yürüyüş eşliğinde seçim bürosuna doğru yürüdü.

Diyarbakır bağımsız Milletvekili Leyla Zana, BDP Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayı Fırat Anlı, BDP Çermik ilçe başkanı Haşim Demirkol, BDP Çermik belediye eş başkan adayları Cemal Aydın ile Zuhal Odabaşı'nın katıldığı büro ziyareti adeta mitinge dönüştü.

BDP Çermik belediye eş başkan adayları burada halk selamlayarak, burada kısa konuşmalar yaptı. Ardından sözü alan BDP Diyarbakır belediye eş başkan adayı Fırat Anlı, "Birileri Ankara'dan uçağa binip Çermik'e geliyor. 'Biz buradayız, Hizmetinizdeyiz' diyorlar. Onlar Ankara'dan gelene kadar biz on sefer gelir gideriz. Bizim tohumlarımız, yıllar önce atıldı. Tohumlarımız filizlendi. Çiçek açtı, olgunlaştı. Artık tohumumuzu toplama zamanıdır. Biz saygıyı bu güzel halktan öğrendik. Birileri geliyor, diyor ki bunlar gelince kepenkleri kapatacaklar, Biz kimseye zorla kepenk kapatmayız. Diyarbakır'da sadece yas günü ve bayramlarda kepenklerimizi kapatmışız. Yasımız olmadığı müddetçe kepenklerimiz açık olacaktır" dedi.

23 yıl önceki heyecanın aynısını yeniden Çermik'te yaşadığını söyleyen Zana ise, "23 yıl önce bir kardeşiniz geldi buraya onu aldılar ama şu anda binlerce kardeşiniz bu alandadır. Bundan 23 yıl önce huzurunuza çıkmıştım. Sizler o gün bizi onurlandırdınız ama biz de sizi utandırmadık. Barışın ve demokrasinin gelmesi için zorluklar çektik ama demokrasiden asla vaz geçmedik. Çok acılar çektik ama acılarımızı dillendirmedik. Çünkü biliyorduk halkımızın çektiği acılar bizimkilerden fazladır. Halkımızla bu günleri beraber inşa ettik. Sayın Öcalan'ın dediği gibi 'örgütlü toplum demokratik toplumdur' Kürt halk önderi halkı bu şemsiye altında toplamak için çok çaba sarf etti. Bu oy sizden istemiyoruz. Siz kararınızı vermişsiniz sadece sizi kutluyorum" dedi.

'BU SEÇİM GENÇLERİN DEMOKRATİK DEVRİMİDİR'

Bu seçim aslında gençlerin seçimi olduğunu söyleyen Zana, "Kadınıyla erkeğiyle 18 yaş grubu, ilk defa böyle bir seçime gidecek ve gelecekleri hakkında beyanda bulunacak. Bu seçim gençlerin demokratik devrimidir. Gençlik aynı zamanda barışın teminatıdır. Önderlik sizi öyle görmek istiyor. Öylesiniz zaten. Daha önce bu bayraklar bu şekilde sallanmazdı. Artık yasallaştı. Aslında yasallaşmadı sizler meşrulaştırdınız. Zaten meşruiyeti olmayan bir şeyin yasallığı olsa da anlamı yok. Ama meşruiyeti varsa o dünya çapında yasaldır. O nedenle siz bütün gücünüzle yüklendiniz ve bu meşruiyeti sağladınız. 30 Martta umut ediyorum ki hasretinizi bitirip bunun müjdesini İmralı'ya vereceksiniz" dedi.

Kaynak: Temsilci / Güncel

diyarbakır leyla zana fırat anlı çermik Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

ALİ DEMİRKEkemal_0134@hotmail.com:

ZATEN SON MITİNGLERİYDİ SEÇIM BUROSU ZIYARETİ DEGİL 1 HAFTADIR ÇERMİK SOKAKLARINDA VE INTERNET SAYFALARINDA DUYURU YAPIYOLARDI

4
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title