Haberler

BDP'liler Haklı Çıktı

Güncelleme:

BDP Milletvekillerinin "soru önergelerimiz geçiştiriliyor" söylemleri, Bakanların verdiği iki cümlelik cevaplarla doğru çıktı

BDP milletvekillerinin, verdikleri soru önergelerinin 'geçiştirildiği' şeklindeki şikayetlerinin ardından, vekil Ata'nın 6 sorudan oluşan önergesine bakanlıktan 2 cümleyle cevap verildi.

BDP Milletvekillerinin, bakanlara verdiği soru önergelerinde yeteri bilgilerin bulunmadığı ve sorularına yanıt yerine, 'geçiştirildiği' şeklindeki şikayetleri haklı çıktı.

BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata'nın kredi borcu olan öğrencilerin evlenmesi durumunda borçlarının silineceğine dair basına yansıyan haberler üzerine Gençlik ve Spor Bakanlığı'na verdiği soru önergesine yanıt geldi. Vekil Akat Ata, bir süre önce verdiği soru önergesinde, Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç'ın cevaplaması için şu soruları yöneltmişti; "Bakanlığınızın üniversite öğrencilerine evlilik teşviki uygulama kararı almasının gerekçesi nedir? Bir öğrenci başına 13 bin TL'ye karşılık gelen borç miktarının silinecek olmasının Bakanlık bütçesine olan yansıması nereden karşılanacaktır? Başvuru yapan çiftler arasından seçilecek 3000 kişinin belirlenme kriterleri neler olacaktır? Evlilik teşvikinden yararlanmasına karar verilen çiftlerin olası ayrılık durumlarında aldıkları burslar tekrar krediye mi çevrilecektir? Lise çağında okuyan kız çocuklarının evlendikleri takdirde açık lisede öğrenim görmeye devam edebilmesini mümkün kılan düzenlemenin ardından bakanlığınızın üniversite çağında evlenenlere maddi destek sağlamayı hedefleyen uygulamasının çocuk gelin, erken yaşta evlilik gibi Türkiye gerçekleriyle mücadelede nasıl bir rol oynayacağı düşünülmektedir? Öğrenim kredisi borçları hakkında yalnızca evlenen öğrencileri değil, borçlandırılma usulüyle mağdur edilen tüm kesimleri rahatlatacak bir çalışma yapılacak mıdır?." Bakanlığın 6 soruya cevabı ise sadece iki cümle oldu. Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, 6 soruya şu cevabı verdi; "Soru önergesinde söz edilen konularla ilgili henüz herhangi bir kanuni düzenleme yapılmamıştır. Söz konusu kanuni değişiklikleri müteakip gerekli mevzuat çalışmaları gerçekleştirilecektir. Dolayısıyla, bakanlığımıza bağlı Yüksek Öğrenim Kredi Ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü'ne ait yurtlarda barınmakta olup evli olmaları nedeniyle borçları silinen öğrenci bulunmamaktadır."

Kaynak: Temsilci / Politika

Batman Yerel Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title