Haberler

BDP, Kadın Aday İstatistiklerinde Fark Attı

Güncelleme:

30 Mart seçimleri ile listelerdeki kadın aday istatistikleri de ortaya çıktı. Kadın aday sayısında BDP, diğer partilere fark attı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Her üç adaydan biri kadın olacak' talimatı üzerine AK Parti 18 kadın belediye başkan adayı gösterdi. Bin 800 kadın, belediye meclisi listelerinde yer aldı. Kadın Kolları Genel Başkanı Akşit her belediyede bir başkan yardımcısının kadın olacağını söyledi.

AK PARTİ'DEN 1800 KADIN ADAY

AK Parti'de büyükşehir, ilçe ve beldelerde toplam 18 kadın belediye başkan adayı seçime girecek. Belediye meclis üyeliği için ise 2014 seçimlerinde yaklaşık bin 800 kadın listelerde yer aldı. Kadın adaylar, 3 bin 832 kadın aday adayı arasından belirlendi. STAR'a değerlendirmelerde bulunan AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Güldal Akşit, Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla 3 adaydan birinin kadınlardan seçilmeye çalışıldığını belirtti.

"HER BELEDİYEYE BİR KADIN"

Güldal Akşit, şunları söyledi: "Başbakanımız kadınların siyasette yer almasını ve etkin olmasını çok istiyor. Kadın aday olarak meclis üyeliği başvuru sayısı toplamda 3 bin 832. 45 il kadın kolu başkanımız meclis üyeliği için başvurdu. Başbakanımız her 3 adaydan biri kadın olacak, biri genç olacak dedi. Genel Merkez'de 6 komisyon oluşturuldu ve tek tek il ve ilçelerden gelen meclis üyeliklerinde kadın ve gençlerin yerini kontrol etti. Her belediyede bir başkan yardımcısının kadın olması düşünülüyor.

"HEDEF SAYIYI YÜKSELTMEK"

Bin 800 kadın belediye meclis üyelikleri listelerinde yer aldı. Büyükşehir, 14 ilçe, 3 belde olmak üzere toplamda 18 kadın belediye başkan adayımız var. Belediye Meclis Üyesi listesinde kadın yerleştirme oranlarının en yüksek olduğu il yüzde 28.85 ile Bartın. Yalova yüzde 21.43, Rize yüzde 20.83, Bilecik yüzde 18.52, Nevşehir yüzde 17'lik oranla en yüksek rakamlara ulaşmış durumda. Hedefimiz bunu daha da yükseltmek."

CHP'NİN 46 BAŞKAN ADAYI KADIN

CHP yerel seçimlerde 1143 seçim çevresinde, 8'i il, toplam 46 il, ilçe ve beldede kadın belediye başkan adayı gösterdi. CHP'nin il kadın belediye başkan adayları şöyle: Aydın: Özlem Çerçioğlu, Bolu: Mehtap Özcan Mısırlıoğlu, Karaman: Merih Ünver, Kütahya: Nuran Altunseven, Rize: Mine Orhon, Şanlıurfa: Hale Soran, Sivas: Gülümser Heper, Tokat: Hadiye Ardahanlı.

BDP'DE KADINLAR ERKEKLERİ GEÇTİ

BDP, 30 Mart yerel seçimlerine en çok kadın aday gösteren parti oldu. Yüzde 40 kadın kotasının uygulandığı BDP'de 200 civarında kadın başkan adayı gösterildi. Diyarbakır Büyükşehir başta olmak üzere, 21 belediyede kadın kotası uygulandı. BDP'de, kadın adayların sayısı erkek adayları geride bıraktı. Buna göre, 224 il ve ilçede aday gösterdi. Adayların 167'si eşbaşkanlık olarak gösterilirken, geriye kalan 57 yerde ise tek aday yapıldı. Tek aday olarak gösterilenlerin yarısından fazlasını ise kadın adaylar oluşturuyor.

MHP'NİN SADECE HAKKARİ ADAYI KADIN

Seçim bölgelerinin tamamında aday gösteren MHP'de 35 kadın belediye başkanlığı için yarışacak. MHP'nin kadın adaylarının 1'i il, 25'si ilçe ve 9'u da belde belediye başkanlığına talip.

MHP'nin kadın aday gösterdiği tek il, teşkilatının bulunmadığı Hakkari oldu.

Kaynak: Haberler.Com / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Güldal Akşit Ak Parti Politika Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Arda Güler GOL izle! Real Sociedad – Real Madrid Arda Güler GOL izleme linki var mı?
500

Yorumlar (31)

hasan okhasan_34zal@hotmail.com:

bdp de her alanda eşitlik var varsa yoksa bdp ALLAHIN izni ile bdp bu seçimde büyük zaferle çıkacak

91
30
yanıtYanıtla
mamobazitli@hotmail.com:

ben hakkari deyim MHP hiç göremedim seçim birosu valiliktenmi yoksa emiyetemi açmışlar bilgisi olan varmı tabelası bile yok türküye sevdalıları peh peh gülüyurum :)))) inadına BDP

82
31
yanıtYanıtla
asfasfsafassdsaddads@hotmail.com:

bdpnin kazanacağınamı inanıyosunuz vara varalar sizi, sizin tek yeriniz köyünüz gidin orda çobanlık yapın size o layık ancak vara vara muhabbet edersiniz, ben başbakan olsaydım emin ol tüm doğuyu bombalamıştım :)

yanıt0
yanıt0
mersinli kurdmesiva_56@windowslive.com:

bu mhp liler komedi . kendilerini kaf dağın kahramanları olarak görüyorlar

yanıt0
yanıt0
ercanson.umut.1988@hotmail.com:

sen doğuyu bombalardın demi pkk da boş dururdu sizi bombalamazdı demi bombacı mülayim:)

yanıt0
yanıt0
adsızhtlm@hotmail.com:

nolcak erkekler dağda kadınlar meydanlarda

44
40
yanıtYanıtla
En Eski ÜlkÜcÜwerty27@hotmail.com:

üLkÜCü sokaga indiğinde iLKÖNCE sizlereden ŞUNU sormalı..bir APo için bir Türk düşmanı pekaka ve APO için niÇin Ne mutLu TÜRKÜMLERİ sildiniz..ANDIMIZI kaldırdınız..TC'leri sildiniz..Türklük miLLiyetçilkik ayaklarımın altındadır dediniz..Kandil yetiştirmesi TÜRK düşmanı OLDUNUZ..degdimi buna..ÜLKÜCÜ bunu size SOKAKTA sormalı..

6
71
yanıtYanıtla
amedasema@mail.ru:

git bir soyunu sopunu raştır devşirme turkmusun nesın.

yanıt0
yanıt0
EMREson.umut.1988@hotmail.com:

HEY ÜLKÜCÜ DOĞUDA NİYE SESİNİZ YOK..O KADAR SEVİYORSUNUZ VATANINIZI GELİN DOĞUYA ..KORKUYORSUNUZ DEĞİLMİ:)

yanıt0
yanıt0
devrimcifirar1618@hotmail.com:

sende bunu untma devrimciler sokaga indiginde her kesın sesını keserız kımse kımseye hakszlk yapamz senın dedgın ülkücü saysı ne kadar 5 mılyon varmı ?

yanıt0
yanıt0
Tüm 31 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title