Haberler

BDP'den Seçimlere Tepki

Güncelleme:

İzmir'de, Barış ve Demokrasi Partisi il yönetimi tarafından yapılan basın açıklamasıyla, bazı illerdeki tartışmalı seçim sonuçlarına tepki gösterildi.

İzmir' de, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) il yönetimi tarafından yapılan basın açıklamasıyla, bazı illerdeki tartışmalı seçim sonuçlarına tepki gösterildi.

BDP İl Başkanlığı önünde toplanan yaklaşık 80 kişi adına basın açıklamasını İl Başkanı Yusuf Kaya yaptı. Kaya, Dünyada örneği olmayan tartışmalı bir seçim yaşadık. Bölgede sandıktan çıkamayan AKP, halkın oyunu çalarak belediyeleri ele geçirmeye çalışıyor. Bölgede ortaya çıkan sonuçlar AKP'yi korkuttu ve halkın oylarını çalmaya itti. Kazandığımız belediye başkanlıkları gasp edilmek isteniyor. Bu kirli oyunlar sürece darbedir. AKP, bölgede hakın iradeseni saygı göstermelidir. Dün dolarları çaldılar bugün de halkın oylarını çalıyorlar. Buna izin vermeyeceğiz. Yine seçim sonrasında bölgede tırmanan şiddet için hükümeti buradan uyarıyoruz. Belediye başkanlarına yönelik saldırılar, hükümet politikalarından bağımsız değildir. Özellikle kadına yönelik şiddet devletin duyarsızlığıyla büyüyor dedi.

Yusuf Kaya ayrıca, cezaevlerinde 544 hasta tutuklu bulunduğunu, Başbakan'dan ve Adalet Bakanı'nda bu tutukluları serbest bırakmalarını istediklerini dile getirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yusuf Kaya İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title