Haberler

Bdp "Acil Demokrasi Paketi" Önerdi

Güncelleme:

Meclis'teki Anayasa Değişikliği Trafiğinde, Bdp AKP'ye Anayasa Değişikliğinden Önce ya da Anayasa Değişikliğiyle Birlikte "Acil Demokrasi Paketi' Getirilmesini Önerdi.

Meclis'teki anayasa değişikliği trafiğinde, BDP AKP'ye anayasa değişikliğinden önce ya da anayasa değişikliğiyle birlikte "acil demokrasi paketi' getirilmesini önerdi. BDP, parti kapatmalar konusunda ise öncelikle Terörle Mücadele Kanunu ve Türk Ceza Kanun'unda değişiklik yapılmasını isteyerek "Biz milletvekili olarak alanlarda Öcalan dediğimiz için veya kendimizi ifade ettiğimiz zaman, hakkımızda dokunulmazlık fezlekesi düzenleniyor. TMK ve TCK'daki düzenlemeler olduğu sürece kapatmaların önüne geçilemez. Bu yasalardaki maddeler bizim alanımızı daraltıyor. Önce bunların değiştirilmesi gerekir" görüşünü dile getirdi.

AKP, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve AKP Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ'dan oluşan heyetle, Meclis'te grubu bulunan üç siyasi partiye, anayasa değişikliği paketini sunarken, edinilen bilgilere göre, BDP görüşmede, Anayasa değişikliğinden önce veya onunla birlikte acilen yasal düzenlemeleri içeren demokrasi paketi yapılması önerisinde bulundu.

BDP'liler bu yöndeki önerilerini, "Terörle Mücadele Kanunu mağduru çocukların durumuyla birlikte, benzer sorunları ortadan kaldırmak için temel hak ve özgürlüklerle ilgili antidemokratik yasalar konusunda bir reform paketi getirilmeli, acil demokrasi paketine ihtiyaç var" sözleriyle dile getirdiler. AKP'li heyetin ise bu yöndeki öneriye yanıt vermediği kaydedildi.

BDP, anayasa değişikliği paketinde de yer alan siyasi parti kapatmaları konusunda ise öncelikle Terörle Mücadele Kanunu ve Türk Ceza Kanunu'nda değişiklik yapılmasını istedi. Venedik Kriterleri'nin tek başına yeterli olmayacağını savunan BDP'liler, "Biz milletvekili olarak alanlarda Öcalan dediğimiz için veya kendimizi ifade ettiğimiz zaman, hakkımızda dokunulmazlık fezlekesi düzenleniyor. TMK ve TCK'daki düzenlemeler olduğu sürece kapatmaların önüne geçilemez. Bu yasalardaki maddeler bizim alanımızı daraltıyor. Önce bunların değiştirilmesi gerekir" görüşünü dile getirdiler.

BDP hafta sonuna kadar pakete ilişkin değerlendirmelerini Meclis grubu ve parti yönetimi ile yaptıktan sonra önümüzdeki hafta başında görüş ve önerilerini AKP'ye iletmeyi planlıyor. (ANKA)

(EG/ÖMR)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title