Haberler

BBP İzmir İl Kongresi

Genel Başkan Destici: "Ateist, Marksist, solcu bir siyasi partide tüm sol gruplar bir araya getiriliyor. Neyin adına, Mahir Çayan'ın emanetine sahip çıkmak adına. Ben bütün milliyetçi, ülkücü ...

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Halkların Demokratik Partisi'nde tüm sol grupların biraraya getirildiğini belirterek, "Ben bütün milliyetçi, ülkücü arkadaşlarıma, Nizam-ı Alem davasına gönül vermiş kardeşlerime, 'yolum Allah yoludur' diyen herkese şunu söylüyorum, bu ateistler, Marksistler, solcular kadar da mı yoksunuz ' Hepinizi Muhsin Yazıcıoğlu'nun davasına sahip çıkmaya çağırıyorum" dedi.

BBP İzmir İl Başkanlığı kongresi, Fuar Gençlik Tiyatrosu salonunda yapıldı. Kongrede bir konuşma yapan Destici, Türk milletinin Cumhuriyet Bayramını kutladığını belirterek, Cumhuriyeti, Osmanlı'yı, Selçuklu'yu, Hunları, Uygurluları ve Göktürk devletini de sahiplenen bir anlayış içinde olduklarını söyledi.

Cumhuriyet kurulduktan sonra yaşanan tek parti döneminde milletin geçmişiyle arasındaki bağının koparılmaya çalışıldığını, milletin bu mesafeyi kabul etmediğini ve tarihinden hiçbir zaman kopmadığını ifade eden Destici, şöyle konutştu:

"Bugün Milli Eğitim müfredatına Kürtçe'yi seçmeli ders olarak koyanlara şunu hatırlatıyorum, bunu yaparken Osmanlıca'yı geri plana atmanız milletin gözünden kaçmamıştır. İlk yapmanız gereken işlerin başında bu milletin çocuklarına Osmanlıca'yı öğretmek olmalıdır. Yarışma programlarında izliyoruz. Mahdum, mamafih, binaenaleyh ne demek bilmiyor. Bu, tarihimizle geçmişimizle aramıza kurulan bir settir. Hem Türkçemiz'i güzel konuşmamız hem de Osmanlıca'yı yeni nesle öğretmemiz gerektiğini bir kez daha Milli Eğitim Bakanı'na ve hükümete uyarı olarak söylüyorum."

Son dönemde Çözüm Süreci kapsamında sıklıkla dile getirilen "şehit gelmiyor daha ne istiyorsunuz" sözlerini de eleştirdiklerini belirten Destici, şehitliğin en yüksek mertebe olduğunu, bu milletin canını, kanını vatanından bir karış toprak için vermeye ve şehadet mertebesine çıkmaya hazır olduğunu söyledi.

Okullarda andın okunmasının kaldırılmasıyla ilgili değerlendirmede bulunan Destici, andın değişmez bir ayet olmadığını, andı "Türküm, müslümanım, doğruyum, çalışkanım" şeklinde okunmasından da kimsenin rahatsız olmaması gerektiğini ifade etti.

Başbakan Erdoğan'ın "Sen Türk milleti dersen birileri Kürt milleti der" sözlerini eleştiren Destici, kendilerinin ırktan dolayı değil 10 asırdan fazla İslamın sancaktarlığını yaptığı için Türk milletinin üstün olduğunu düşündüklerini, farklı etnik kökenlerden bir çok kişinin böyle bir milletin ferdi olmakla gurur duyduklarını söyledi.

-Mavi Marmara Gemisi

Destici, Başbakan Erdoğan'ın sürekli olarak gündem değiştirdiğini, Mavi Marmara Gemisi ile ilgili konuların gündemden düşürüldüğünü ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ne oldu 'one minute'un sonucu. 'Bir özür dilendi' dendi. İsrail'den hangi yetkili özür diledi ' Şehitlerin tazminatları ne oldu ' Aylarca, yıllarca siyaset yaptınız, ambargo kalktı mı ' Bu üç şarttan hangisi yerine geldi de İsraille ilişkilerimiz normalleşmeye başladı. Kulağınıza birileri bir şey mi fısıldadı '  Siyasi edep, ahlak ve nezaket içinde kalarak tüm bu yanlışlarınız konusunda milleti uyarmaya devam edeceğiz."

Konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu da eleştiren Destici, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile ilgili bir konuyu bilmediği için bir değerlendirme yapamayacağını ifade eden Kılıçdaroğlu'nun ABD'nin Ankara Büyükelçisi Ricciardione ile ne görüştüğünü açıklamasını istediklerini söyledi.

PKK ile müzakere yapıldığını söyleyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi de eleştiren Destici, bugünkü durumun MHP'nin koalisyon içinde yer aldığı dönemde çıkarılan yasaların sonucu olduğunu savundu.

Demokratikleşme paketi

Müzakerelerin terör örgütünü meşrulaştıracağını süreç başlamadan önce söylediklerini, Kandil'de teröristlerin açıklamalarının Türkiye'nin gündemini belirler hale geldiğini ileri süren Destici, "Apo'ya teröristbaşı demeyi de İmralı canisi demeyi de Kandil'dekilere terörist demeyi de hapisle cezalandırırlarsa hiç şaşmayın. Bu gidişat oraya doğru gidiyor. Demokratikleşme paketinden güya PKK ve onun yandaşları memnun değilmiş gibi gözüküyor, hükümet de biz bir şey vermedik diyor ama bu bir kayıkçı kavgası" dedi.

Destici, öğretmen ve memurlara da siyaset yasağı ile TSK, yargı ve Emniyet teşkilatında da başörtüsü yasağının kaldırılması gerektiğini, TBMM'deki kadın vekillerin de kimsenin tesirinde kalmadan başörtüsüyle meclise gelmesi gerektiğini, onları destekleyeceklerini açıkladı.

Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın Güneydoğu'daki dindar vatandaşları aldatmak ve desteklerini almak için Diyarbakır'da İslam Kongresi yapılması çağrısında bulunduğunu, hemen ardından da HDP'yi kurdurarak Mahir Çayan'ın vasiyetini yerine getirdiklerini söylediğini ifade eden Destici, şöyle konuştu:

"Ateist, Marksist, solcu bir siyasi partide tüm sol gruplar biraraya getiriliyor. Neyin adına Mahir Çayan'ın emanetine sahip çıkmak adına. Ben bütün milliyetçi, ülkücü arkadaşlarıma, Nizam-ı Alem davasına gönül vermiş kardeşlerime, 'yolum Allah yoludur' diyen herkese şunu söylüyorum, bu ateistler, Marksistler, solcular kadar da mı yoksunuz ' Hepinizi Muhsin Yazıcıoğlu'nun davasına sahip çıkmaya çağırıyorum. Gün, hesap günü değil ülkeye, millete, davaya sahip çıkma günüdür" dedi.

İzmir adayı belli oldu

Kongrede Mustafa Destici, BBP'nin İzmir Büyükşehir Belediyesi adayını da tanıttı.

Parti teşkilatında uzun yıllar görev yapan İnşaat Mühendisi Vural Turan'ın bu görev için en uygun aday olduğunu ifade eden Destici, "yerel yönetim iktidar partisinde değilse hizmet olmaz" önyargısının BBP kadrolarınca yerle bir edildiğini söyledi.

Sivas Belediyesi'ni 4,5 yıl önce iktidar partisinden bütçesinin üzerinde borçla aldıklarını, 4,5 yılda bütçenin 220 milyon liraya çıkarıldığını, borcun ise bunun beşte birine indirildiğini, 40 yılda yapılamayan hizmetleri 4 yılda yaptıklarını ifade eden Destici, BBP kadrolarının yerel yönetim becerisini ülke genelinde kanıtlamak istediğini sözlerine ekledi. - İzmir

Kaynak: AA / Politika

Halkların Demokratik Partisi Büyük Birlik Partisi Mustafa Destici Mahir Çayan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
title