Haberler

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici: ?adaletin Olmadığı Yerde Devlet Olmaz?

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, 'Adaletin olmadığı yerde Devlet olmaz' dedi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, 'Adaletin olmadığı yerde Devlet olmaz' dedi.

'SOYGUNCU, VURGUNCU, RANTÇI'

Isparta'nın Yalvaç ilçesinde seçim bürosu açılışında konuşan BBP lideri Destici, 'Okula giden bütün öğrencilerimize bedava öğle yemeği ve servis imkanı sağlayacağız. Dediler ki bu olmaz. Neden olmuyor' Süt, fıstık ve fındık verince oluyor da sıcak öğle yemeği verince mi olmuyor? Bunların hepsi olur. Yeter ki şu devletin kasasındaki o soyguncu, vurguncu ve rantçı eller dışarıya atılsın.? Diye konuştu.

'ADALETİN OLMADIĞI YERDE, HUZUR VE BARIŞ OLMAZ'

'Milletin kazancı, bu devletin kasasındaki herkese yeter.' Diyen Destici, '75 milyonun mutlu, refah, huzur ve barış içerisinde yaşamasına yeter. Yeter ki gelir dağılımını adil yap. Adaletin olmadığı yerde devlet olmaz. Adaletin olmadığı yerde huzur ve barış olmaz. Sen gazeteciyi döveni serbest bırakı, twit atanı tutuklarsan o ülkede adalet olmaz. Herkes için adalet şart. Asgari ücretli, emekli, açlık sınırı altında maaş almaya devam ederken o ülkede huzur olmaz. 2 milyon taşeron işçi hiçbir güvencesi olmadan çalıştırırsan o ülkede huzur olmaz. Çiftçinin, üreticinin, köylünün hakkını vermezsen, desteklemezsen üretim olmaz, iç barış olmaz. Onun için nasıl külfeti milletin sırtına yüklüyorsan, nimeti de millete paylaştıracaksın. Nimeti yüzde 1'lik bir kısma verir ve külfeti de yüzde 99'un sırtına yüklersen o ülkede adaletten, huzurdan ve barıştan bahsedemezsin.' Şeklinde konuştu.

'SÖZ VERİYORUM'

Destici: 'Millette öyle bir algı oluşturdular ki; sanki bu iktidar giderse bu maaşlar kesilecek. Bir kere böyle bir şey yok. Tam tersine daha da iyileşecek. Çiftçiye mazotu bir liradan vereceğiz. Ben İlahiyat Fakültesi mezunuyum. İnanmadığım, yapamayacağım şeyleri söylemem. Önce Allah'tan korkarım. Mazotun rafineriden çıkışı 1 TL zaten. Üzerinde ÖTV, KDV ve başka vergiler var. Ben de eken, biçen bir adamım. Bende köylü çocuğuyum. Rafireniden çıkış fiyatı olan 1 TL'den vereceğim. Bunun sözünü veriyorum.'

'PKK'YI MUHATAP ALDILAR'

'Hükümet, en büyük yanlışı PKK'yı muhatap almakla, o bölgedeki vatandaşlarımıza sizin temsilciniz bunlar demekle yaptı.' Diyen Destici; 'PKK'yı meşrulaştırıyorsunuz dedik. Bu süreci istismar edecekler ve güçlenmek için kullanacaklar dedik ve onda da haklı çıktık. Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarı ile pazarlığa oturdular. Özerklik istediler, Apo'yu serbest bırakacaksın, anadilde eğitimi serbest bırakacaksın, Suriye'de bir Kürt devleti kurulmasını destekleyeceksin dediler ve bunların hepsini kabul ettiler. Anlaşma, Adalet ve Kalkınma Partisi tek başına iktidarı kaybedince bozuldu. Bunların iktidarlarını sürdürmekten başka düşündükleri bir şey yok. Milleti düşünmüyorlar, ülkeyi, devleti düşünmüyorlar. Bu iş kendilerine oy ve iktidarı kaybettirdi.'

'KOLTUK SEVDASI'

Ankara'daki bombalı saldırının ardından ilgili bakanların istifa etmesi gerektiğini savunan Destici, 'Maalesef Türkiye'yi yönetenler ülkenin güvenliğini sağlayamadı. Ankara'nın göbeğinde bombalar patladı. Bu saldırı hangi örgüte bağlı olduğu bilinen ve canlı bomba oldukları önceden tespit edilen iki kişi tarafından yapıldı. Ellerini kollarını sallaya sallaya Ankara'ya gelmişler ve bombalarını patlatmışlar. Bunun üzerine sayın bakan, ilgili bakanlar ve başbakan ihmal olmadığını söylüyorlar. Koltukta oturmaya devam etmek istiyorlar. O koltuklar hiç kimsenin babasının malı değil. Oralar millete, devlete hizmet edilecek makamlardır. Ancak hizmet edenler oturur. Hizmet edemeyenler çekilmesini bilmeli. Suçu başkalarına atarak işin içinden sıyrılma yolunu seçmeye çalışıyorlar' şeklinde konuştu.

'PKK TERÖR ÖRGÜTÜ DİYEMEDİLER'

HDP mensupları için 'sahte demokratlar' ifadesini kullanan Destici, şunları söyledi: ?Onlar sahte barışçılar. Terörden ve şiddetten besleniyorlar. Asla samimi değiller. Onlar bütün bunları milleti parçalamak, ülkeyi bölmek için araç olarak kullanıyorlar. Şehit verdiğimizde ağızlarını açmadılar. PKK ile aralarına bir mesafe koyamadılar. PKK terör örgütü diyemediler. PKK'yı lanetlemedikleri sürece, PKK'yla aralarına mesafe koymadıkları sürece bizim muhatabımız olmadılar ve olmayacaklar. Sözlerinin de bizim nezdimizde hiçbir geçerliliği yoktur. İnşallah PKK'yı yok etmek bize nasip olacak? değerlendirmesini yaptı.

Daha sonra seçim bürosu açılışını gerçekleştiren Destici, çeşitli partilerden katılanlara parti rozeti taktı.

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Büyük Birlik Partisi Mustafa Destici Isparta Politika Güncel Haberler

title