Haberler

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici Açıklaması

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, merhum Seyit Ahmet Arvasi Hoca'nın inandığını, yazdığını yaşayan bir muallim, mütefekkir, cehd ve dava adamı ve ünlü bir sosyolog olduğunu söyledi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, merhum Seyit Ahmet Arvasi Hoca'nın inandığını, yazdığını yaşayan bir muallim, mütefekkir, cehd ve dava adamı ve ünlü bir sosyolog olduğunu söyledi.

Seçim çalışmaları için Kütahya'ya gelen Destici, vefatının 25. yılında Arvasi'yi rahmet ve minnetle andıklarını ifade etti. Seyit Ahmet Arvasi'nin rol model olmuş bir Alperen olduğunu dile getiren Destici, "Arvasi, çağımızın Yesevi'si ve Alperen'idir. Medeniyetimizin yeniden inşasında bir mihenktir. Yazdıklarıyla rahmet-i rahmana kavuşmasından sonra da etkisini sürdürmektedir" dedi. BBP Genel Başkanı Destici mesajında şunları ifade etti:

'Alimin ölümü alemin ölümüdür nazarımızda. Takvimler 1988 yılının 31 Aralık gününü gösterdiğinde çağımızın Alperenlerinden alim, mütefekkir ve mürebbi S.Ahmet Arvasi hocamız vuslata erdi. O hep 'Hakk' ile olmuştu. Her kulun 'Hakk' ile olması derdinde idi. Şanlı Peygamberin (SAV) izini sürmeye çalışmış, onu örnek almış ve onun bütün yönlerini, tavır ve hareketlerini benimseme ve yaşama azminde olan Merhum Arvasi Hoca'mız, bir sosyolog ve eğitim-bilimci yaklaşımıyla Türk-İslam ülküsünü yeniden yorumlamıştır. Dolayısıyla O her şeyi ile gençliğe bir 'usve' günümüzün ifadesiyle rol model olmuş bir Alperen'di. O, bir siyasetçi, eğitimci, muallim ve mürebbilik sıfatlarıyla mücadele etmiş ve örnek şahsiyet olmaya çalışmıştır. Emsaline az rastlanır bir mütefekkir, bir ahlak ve dava adamı olan Arvasi, entelektüel kişiliğiyle de yaşadığı ortamlarda hep dikkati çekmiştir. Neşrini sağladığı yazılarında iştiyak ve feyizli üslubu, edebiyatlı ve sanatlı anlatıma rağmen Arvasi, yazdığı her kelimede rikkat ve inceliğe dikkat eden bir 'ilim insanı' hüviyetini korumuştur" dedi.

Seyit Ahmet Arvasi'nin dik duran, doğru konuşan ve düz yürüyen bir insan olduğunu anlatan Mustafa Destici, "Bolşeviklerin yerli iş birlikçilerinin her gün Allah, vatan, millet ve diğer mukaddeslerimize küfrettiği, savunanları hunharca katlettiği günlerde 'Çağımız İslam'da dirilişedir', 'Kanımız aksa da zafer İslam'ın', 'Ülkümüz göklerde dalgalanan bir sancak biz yalnız Allah'ın huzurunda eğiliriz' söz ve tanımlamalarıyla ruhlarını büyüten ülkücülere hami olmuş ve o ihanet salvolarının, aydın ihanetlerinin revaçta olduğu elim zamanlarda Türk milletinin seciyeli evlatlarına desteklerini apaçık bir şekilde esirgememiş bizatihi 'şeref' duyduğunu belirtmiştir. İlhan Darendelioğlu, İsmail Gerçeksöz, Gün Sazak ve diğer dava-mücadele adamları gibi şehitlerimizle kol kola yürümüştür. O, yaşadığı her anında, nefes aldığı her ortamda Allah ve Resulü'nün (SAV) yerküredeki bayraktarlığını yapmış, mazluma umut zalime korku veren Türk milletinin bir gün, eskiden olduğu gibi nizam-ı alemi gerçekleştireceğine inanıyordu. Bunun için de müreffeh bir toplumu, Yeniden Türk İslam kültür ve medeniyetini oluşturmanın azmi ve kararlığı içerisindeydi. Seyyid Ahmet Arvasi'yi bir ölüm yıl dönümünde daha bu duygu ve düşüncelerle rahmet ve dualarla anıyoruz" ifadelerini kullandı. - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Büyük Birlik Partisi Mustafa Destici Ahmet Arvasi Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title