Haberler

BBP Genel Başkanı Destici Açıklaması

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "Kararlı, cesur, topyekun bir mücadele verilmiş olsaydı değil bir kere, 32 kere bu terör örgütü bitirilir, PKK diye bir şey ortada kalmazdı.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "Kararlı, cesur, topyekun bir mücadele verilmiş olsaydı değil bir kere, 32 kere bu terör örgütü bitirilir, PKK diye bir şey ortada kalmazdı." dedi.

Destici, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, yaşanan terör olaylarına yönelik değerlendirmede bulundu.

İstanbul ve Mardin'de gerçekleşen terör saldırılarına değinen Destici, "Bir kadın polis, karnında 6 aylık bebeği ile şehit ediliyor, hain, kahpe terör örgütü de bu saldırıları pervasız bir şekilde üstleniyor. Gerçekten dayanılacak gibi değil." ifadelerini kullandı.

Destici, Türkiye'nin 32 senedir PKK terör örgütü ile mücadele ettiğini, örgütün en fazla zararının da bölgede yaşayan Kürt vatandaşlara olduğuna işaret ederek, "Kararlı, cesur, topyekun bir mücadele verilmiş olsaydı değil bir kere, 32 kere bu terör örgütü bitirilir, PKK diye bir şey ortada kalmazdı. Ama maalesef bu ülkeyi yönetenler, hep kendi dönemlerini korumanın gayreti içinde olmuşlar ve bu örgüte tavizler vermişlerdir."diye konuştu.

Son bir yıl içinde terörle mücadelede 500'ün üzerinde şehit verildiğini anımsatan Destici, şehit ateşinin Anadolu'nun her tarafını kapladığını söyledi. Tedbirlerin bundan sonra daha üst düzeyde alınmasının önemine değinen Destici, hem istihbarat hem de güvenlik anlamında bir ihmalin, bir zafiyetin yaşanmaması gerektiğini vurguladı.

Terörle mücadelede güvenlik güçleri özel yetkilerle donatılmasının önemli olduğunun altını çizen Destici, şunları kaydetti:

"Güvenlik güçleri inanarak yaptıkları mücadelede faturanın kendilerine çıkarılmayacağından emin olmalı. Bunun örnekleri, bu ülkede geçmişte yaşandı. Çözüm sürecinin maliyeti bize sadece terör hadiseleri, şehitler, çatışma alanına dönüşen şehirler olmadı. Hemen Türkiye'nin yanı başında Suriye'nin kuzeyinde, PYD adıyla bir PKK bölgesinin oluşmasına ve ileride devletleşmeyi kafasına koymuş bir bölgenin oluşmasına sebep oldu. Hala biz hayretler içerisinde izliyoruz. Türkiye gerçekten terörü bitirmek istiyorsa Kandil'i, PYD'yi ortadan kaldıracak, PKK'ya destek veren belediyelerin tamamını görevden alacak. Acil olarak bunlar yapılmayacaksa hiç kimse bize terörle mücadeleden bahsetmesin."

Kaynak: AA / Politika

Mustafa Destici İstanbul Türkiye Mardin Politika Güncel Haberler

title