Haberler

BBP Genel Başkanı Destici Açıklaması

"Büyük Birlik Partisi, hiçbir dönemde ne içerinden ne dışarıdan hiçbir vesayet kurumuyla ilişki içinde olmamıştır, olmayacaktır"

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, " Büyük Birlik Partisi, hiçbir dönemde ne içerinden ne dışarıdan hiçbir vesayet kurumuyla ilişki içinde olmamıştır, olmayacaktır" dedi.

Destici, partisince Ataşehir Zübeyde Hanım Öğretmenevi'nde düzenlenen "Ülkene sahip çık" etkinliğinde yaptığı konuşmada, parti olarak doğru bilmedikleri ve inanmadıkları bir şeyi milletle paylaşmayacaklarını, sadece "muhalefet olsun" diye siyaset yapmayacaklarını söyledi.

Tek gayelerinin milletin takdirini, Allah'ın rızasını kazanmak olduğunu dile getiren Destici, "Birileri gaflet içerisinde olabilir, ihanet içerisinde olabilir, pazarlık içerisinde, müzakere sürecinde olabilir ama herkes bilsin ki Büyük Birlik Partililer, Alperenler olduğu sürece bu vatanın bırakın bir kısmını, bir karışını dahi kimseye vermeyeceğiz" diye konuştu.

Destici, hiçbir zaman intikam duygusu içerisinde olmadıklarını belirterek, "Yüce Allah'ın yasakladığı, Peygamberi'nin uygulamadığı hiçbir iş, bizim yolumuz ve yöntemimiz olamaz. Rehberimiz Kuran, önderimiz Hz. Muhammed'dir" ifadelerini kullandı.

Çözüm sürecini eleştiren Destici, "Biz 'pazarlık ve müzakere süreci' derken boş konuşmuyoruz. Siyaset yapmıyoruz, politika yapmıyoruz. Gerçekleri milletimizle paylaşıyoruz" dedi.

Destici, parti olarak Türkiye'nin demokratikleşmesini, ülkede her şeyin şeffaflaşmasını istediklerini kaydederek, "Sivilleşmenin önü açılsın, ülkemiz şu darbe anayasasından kurtulsun istiyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Partileriyle ilgili basında yer alan bir habere değinen Destici, şunları söyledi:

"Gazetelerde bir haber. Neymiş, Avrupa'da cemaatin bir kolu toplanmış, Avrupa parlamenterleriyle birlikte Büyük Birlik Partisi'nin Anayasa Mahkemesi'ne yaptığı başvuruyu görüşmüşler ve destekleme kararı almışlar. Şöyle bir tablo çıkarmak istiyorlar; işleri güçleri bu zaten algı operasyonu, psikolojik operasyon. Bizim yaptığımız başvuruyu sulandırmaya ve itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar. Avrupa'lardan, Amerika'lardan icazet almayı biz bilmeyiz, siz bilirsiniz. Büyük Birlik Partisi hiçbir dönemde ne içerinden ne dışarıdan hiçbir vesayet kurumuyla ilişki içinde olmamıştır, olmayacaktır. Bir iftira kampanyası başlatmış vaziyetteler."

14 Aralık'ın basın özgürlüğü için "kara bir gün" olduğunu savunan Destici, "14 Aralık, siyasi bir talimatla başlamış, siyasi bir operasyondur. Bir hukuk operasyonu değildir. Biz isteriz ki, her şey hukuk içerisinde hallolsun. Birileri birilerine kumpas yapmışsa, elbette hukuk içerisinde bunun hesabını versin ama devleti yönetenler, siyasetçiler buraya elini uzatmasın" şeklinde konuştu.

Destici konuşmasının ardından, çeşitli parti ve sivil toplum kuruluşlarından Büyük Birlik Partisi'ne katılan bin kişiye rozetlerini taktı. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Büyük Birlik Partisi Mustafa Destici Ataşehir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title