Haberler

Yalçın Topçu, BBP'den İstifa Etti

Güncelleme:

Büyük Birlik Partisi'nin eski genel başkanlarından ve kurucularından Yalçın Topçu, partisinden istifa etti.

Büyük Birlik Partisi'nin (BBP) eski genel başkanlarından ve kurucularından Yalçın Topçu, partisinden istifa etti. Topçu, "AK Parti'ye geçeceği" yönündeki haberleri ise yalanlayarak, "Başka bir partiye geçmem söz konusu değil" dedi.

GENEL BAŞKANLIK YAPMIŞTI

BBP'nin eski genel başkanlarından Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopter kazasında hayatını kaybetmesinin ardından 24 Mayıs 2009-12 Haziran 2011 tarihleri arasında genel başkanlık görevini üstlenen Yalçın Topçu, parti üyeliğinden istifa etti.

İstifası ile ilgili olarak ANKA muhabirine açıklamalarda bulunan Topçu, siyaseti birçok kişinin "ticarethane" olarak gördüğünü söyledi.

"17 ARALIK MİLLETE ZARAR VERDİ"

17 Aralık operasyonun ardından Cemaat ile AK Parti arasında yaşanan çatışmanın millete ve millet iradesine zarar verdiğini söyleyen Topçu, "O ona vuruyor, o ona vuruyor. Çok kötü bir durum. Filler dövüşüyor olan zavallı çimlere oluyor, millete oluyor. Benzine zam geldi, döviz yükseldi. Olan vatandaşa oldu" dedi.

Bu süreçte siyasetin çok kirlendiğini söyleyen Topçu, istifasının siyasete ara vermek gibi algılanmaması gerektiğini vurgulayarak, "Siyaset sadece turuncu koltuklarda yapılmaz" ifadelerini kullandı. "Siyasetin delikanlı yüzü olmalı" diyen Topçu, "Ben de istifamla umarım bazılarına bunu gösterebilirim" şeklinde konuştu.

"BAŞKA BİR PARTİYE GEÇMEYECEĞİM"

BBP'den istifasının ardından AK Parti'ye katılacağı iddialarına da değinen Topçu, "Ben Tayyip Bey'e uzak biri değilim. Arayıp bu isteğimi dile getirebilirim. Eğer böyle bir niyetim olsaydı ilk günden bunu yapardım. "Ben AK Parti'ye katılmak istiyorum' dedikten sonra Tayyip Bey beni kabul etmeyecek miydi? Sonuçta 10-20 bin kişinin üzerinde bir nüfusumuz var ama ben bunu yapmadım. Şuan için de başka bir partiye geçmem söz konusu değil" şeklinde konuştu.

Genel Başkanlık görevinden ayrılmasından sonra partinin karar organlarında yer almadığını da söyleyen Topçu, partisinin 17 Aralık sürecinde aldığı bazı kararların kendisini rahatsız ettiğini vurguladı.

"MUHSİN BAŞKAN OLSA O DA BU KARARI ALIRDI"

Muhsin Yazıcıoğlu ile çok eski dostlukları olduğunu söyleyen Topçu, "Şimdi benim bu kararım Muhsin Başkan'ın da olsa vereceği bir karardı. O olsa ne yapardı diye düşünerek bu kararı aldım" dedi.

Topçu, 30 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde kimi destekleyeceğinin sorulması üzerine ise yorum yapmaktan kaçındı.

Kaynak: ANKA / Güncel

Büyük Birlik Partisi Yalçın Topçu Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir?
500

Yorumlar (12)

ali uysal amasyauysal-4@hotmail.com:

Yazıcıoğlu her zaman milli iradeyi milli menfaatleri şahsi ve siyasi menfaatından üstün tutan biriydi.Yalçın Topçuda onun gibi.ama bugün o çizgiden sapmalar var. Bundan dolayı Yalçın Topçuyu tebrik ediyorum.Doğru bir karar

45
21
yanıtYanıtla
ANADOLUgurbetci60@hotmail.com:

GEL CANIM SENDE NEMALAN ESKI GENEL BASKANLAR HEPSI PAY ALMAK ICIN GELDILER SENDE GEL NUMAN BEY DEMEDIGINI BIRAKMADI SIMDI BASKAN YARDIMCISI SOYLU ODA AYNI GELIN PARA COK COK SANADA YETER

36
10
yanıtYanıtla
Ensar Talhaensartalha@hotmail.com:

Bakınız, 30 Mart Yerel Seçimlerine Sayılı Günler Kala Tam da Büyük Birlik Partisi'nin Oy Oranları 10 Barajına Yaklaşmışken Yapılan Bu Komployu Esefle Kınıyorum. Sayın Yalçın TOPÇU Parti'de ki Başarısızlığının Ardından Genel Başkanlıktan İstifa Ettikten Sonra Neden Büyük Birlik Partisi'nden de İstifa Etmedi Acaba ? Partinin Ne Yönetim Kademesinde Ne de Karar Organlarında Yıllardır Yer Almadı ve Ses Sedası Yıllardır Çıkmadı da Şimdi Tam Seçim Üzeri Spekülatif Bir Şekilde İstifa Ediyor, Gaye Nedir ?

21
16
yanıtYanıtla
rüyabymer1980@hotmail.com:

kardeşim bbp türkiyede ne zaman  a yaklaştı evet bbp severiz ama bu yorumu yaparken hayalmı görüyodun ruyamı anlıyamadık

yanıt0
yanıt0
b.akbilak45@hotmail.com:

Atma Kardeş hep din kardeşıyız. da neydı.yoksa yanlışmı yazdınız 1 yazacakken

yanıt0
yanıt0
AJAN PROVAKATÖR...sonadogruyavasyavas@hotmail:

buda BBP içindeki çürük elma ergenekon...Rahmetli muhsin başkanı halikoptere ısrarla bindirenlerden...kendi niye binmedi halikoptere...başkan tam bu günlerin adamıydı bitirdiler...numanıda iç ettiler...önlerinin açık olduğunu sanıyorlar...akp deki ergenekon tam gaz çalışıyor...

26
7
yanıtYanıtla
SEDAT DEMİRcemre_4514@hotmail.com:

EĞER BU ÜLKEDE ŞUAN SEN YAŞIYOR VE SİYASET YAPIYORSAN SEN RANTÇISIN SEN KAN EMİCİSİN..ÇÜNKÜ BU ÜLKEDEKİ TÜM ADAM GİBİ ADAMLARI YAŞATMADILARR .....RUHUN ŞAD OLSUN KOCA REİSS..

13
7
yanıtYanıtla
şerwanocek.ertugrul@outlook.com:

sende anladın bu partide bi cacık olmaz ama biraz geç oldu zamanında akp chp ve mhp ye geçseydin şimdi seninde ayakkabı kutusu para sayma makinesin olurdu

5
10
yanıtYanıtla
İlyas KARAkarahan58i@hotmail.com:

partiden her ayrılanı hain ilan etme mantığını anlayamadım.Hain üretmekte üstümüze yok.

3
3
yanıtYanıtla
muhammed alperenm.alperen.bbp@hotmail.com:

yaptığınızı doğru buluyorum . çünkü muhsin yazıcıoğlu namlusunu milletine çeviren askere selam durmam dedi bugun cemaat namlusunu millete istikrara ve milletin yüzde 50 oyuyla göreve gelmiş bir hükümete namlusunu çevirdi bel altı vuruyolar ama bu millet bunu yutmaz çünkü rahmetli menderesi şehit edenler bu sefer başaramayacaklar hergün olay çıkarıyolar ama demokrasi 30 martta kazanacak .....

1
4
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title