Haberler

BBP'den Alkol Yasası'na Destek

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Yeni çıkacak olan içki yasasına parti olarak destek veriyoruz" dedi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Yeni çıkacak olan içki yasasına parti olarak destek veriyoruz" dedi.

Destici, yaptığı yazılı açıklamada, içkinin din açısından günah olduğunu, sağlık açısından da zararlı olduğunu belirtti. İçkinin insanlığı tehdit eden alışkanlık olduğunu ifade eden Destici, şöyle konuştu: "Alkol alan kişilerin yuvaları yıkılıyor. Evine alkollü gelen kişi eşine ve çocuklarına şiddet uyguluyor. Trafik kazalarının yüzde 40'ından fazlası alkollü sürülerin karışması ile meydana geliyor. Alkolün zararları dendiğinde, bunu en kısa ve öz olarak anlatmak istersek, 'İçki, bütün kötülüklerin anasıdır' ifadesi en doğru olanıdır. Çünkü alkol içen kişinin fiziksel sağlığını bozmasının yanında, ruhsal sağlığını da olumsuz yönde etkiler. Maddi olarak kayba uğratır. Ailesiyle ve sevdikleriyle sorunlar yaşamasına neden olur. Toplum yapısını ve huzurunu olumsuz etkiler. Suça teşvik eder ve suç oranını artırır."

Alkolün zararlarının, fiziksel ve ruhsal zararlar, topluma zararları, aileye etkisi, suç oranlarını artırması, trafik kazaları gibi çok geniş bir açıdan ele alınabileceğini belirten Destici, şunları söyledi: "Bu nedenle, 'Bütün kötülüklerin anası' ifadesi oldukça yerindedir. Alkol, insanın zihnini bulandıran ve sağlıklı düşünmesine engel olan bir maddedir. Yani, bir çeşit uyuşturucudur. Alkol alan kişi, alkollü iken sağlıklı düşünemez ve sağlıklı hareket edemez. Bu nedenle, alkol hem kullanan kişi için hem de çevresi için bir tehlikedir. Alkol, aynı zamanda vücut sağlığını çok olumsuz olarak etkilemektedir. Erkeklerde iktidarsızlığa, kadınlarda

adet düzensizliğine sebep olmakta, anne karnındaki bebeğin gelişimini çok olumsuz etkilemektedir. Ayrıca, vücudun tez zamanda yaşlanmasına ve erken bunamaya yol açan alkol pek çok hastalığın başlıca sebebidir."

Destici, açıklamasında, alkolün, boşanmaların ilk sebebi olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Kısacası alkol kişiye, aileye ve topluma ciddi zararlar vermektedir. Alkol sorunları unutmanın ya da çözmenin aracı değil, sorunların kaynağıdır. İşte alkollü içkilerin haram olmasının nedeni de budur. Allah, Kur'an-ı Kerim'de şöyle buyuruyor: 'Ey iman edenler! Aklı örten içki ve benzeri şeyler, kumar, dikili taşlar ve fal okları ancak, şeytan işi birer pisliktir. Onlardan kaçının ki kurtuluşa eresiniz. Şeytan, içki ve kumarla, ancak aranıza düşmanlık ve kin sokmak; sizi Allah'ı anmaktan ve namazdan alıkoymak ister. Artık vazgeçiyor musunuz?' Alkolün insanımıza, ailelere ve topluma vermiş olduğu çok ciddi tahribata karşı bir bilinç oluşturmak ve bu tahribatı azaltmak amacıyla, bir sosyal sorumluluk projesi olarak hazırlanmıştır ve kar amacı gütmemektedir. Alkolün sağlığa, topluma, aileye ve ekonomiye zararları üzerinde durularak, kullananların bu zararlı alışkanlıklarından kurtulmalarına vesile olmak, özenenler için de alkolün hiç de özenilecek bir tarafının olmadığının anlaşılmasına yardımcı olmak amaçlanmıştır. Alkol kullanan kişilerin sarhoş halleri ile neden oldukları kaza ve ölümler vurgulanmış ve alkolün bir eğlence aracı değil kişiyi rezil durumlara sokabilen ve yavaş yavaş ya da aniden hem kendini hem de çevresini ölüme götüren bir ölüm aracı olduğu ortaya konmuştur. Bu sebeplerden dolayı yeni çıkacak olan yasaya parti olarak destek veriyoruz." - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Büyük Birlik Partisi Mustafa Destici Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title