Haberler

RTÜK, Bazı Televizyon Kanallarının Kapatılacağı İddiasına Yanıt Verdi

Güncelleme:

RTÜK, bazı televizyon kanallarının kapatılacağı yönündeki iddiaları yalanlayarak, bu haberlerin üzüntüyle karşılandığını söyledi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), bazı televizyon kanallarının kapatılacağı yönündeki iddialarla ilgili, "Kamuoyunca bilinen terör yapılanmalarına ilişkin Üst Kurulca yapılması gereken işlemleri etkilemeye ve illegal yapılara destek vermeye yönelik bu haberler üzüntüyle izlenmektedir" açıklamasında bulundu.

RTÜK, AÇIKLAMA YAPTI

RTÜK'ten yapılan açıklamada, bugün bazı basın yayın organlarında çıkan haberlerde, "muhalif seslerin engellenmesi" içerikli ifadeler ile Üst Kurulun gündemine gelmemiş ve görüşülmemiş konulara yönelik bilgilerin yer aldığı belirtildi.

Bu tür açıklamalarda, Üst Kurulun yasalarla tanımlanan görevini yapmasına engel olma amacı sezildiği ifade edilen açıklamada, "Kamuoyunca bilinen terör yapılanmalarına ilişkin Üst Kurulca yapılması gereken işlemleri etkilemeye ve illegal yapılara destek vermeye yönelik bu haberler üzüntüyle izlenmektedir" denildi.

"ÜST KURUL'UN HERHANGİ BİR MEDYA HİZMET SAĞLAYICIYI DOĞRUDAN KAPATMA YETKİSİ YOK"

RTÜK'ün, 6112 sayılı Kanun çerçevesinde görsel, işitsel medya hizmet sağlayıcılara karşı, tarafsız ve kamusal sorumluluk anlayışıyla faaliyetlerini yürüten anayasal bir kurum olduğuna dikkat çekilen açıklamada, Üst Kurul'un herhangi bir medya hizmet sağlayıcıyı doğrudan kapatma yetkisi bulunmadığına işaret edildi.

6112 SAYILI KANUN

6112 sayılı Kanun'da, "yayın hizmetlerinin Türkiye Cumhuriyeti devletinin varlık ve bağımsızlığına, devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne, Atatürk ilke ve inkılaplarına aykırı olamayacağı, ırk, dil, din, cinsiyet, sınıf, bölge ve mezhep farkı gözeterek toplumu kin ve düşmanlığa tahrik edemeyeceği veya toplumda nefret duyguları oluşturamayacağı" hükümlerinin yer aldığı hatırlatılan açıklamada, aynı kanuna göre, bu hükümlere aykırı yayınları müteakip verilecek yaptırım kararının tebliğinden itibaren bir yıl içinde aynı ihlalin tekrarında medya hizmet sağlayıcı kuruluşun yayınının on güne kadar durdurulmasına; ikinci tekrarı halinde ise yayın lisansının iptaline karar verileceği bildirildi.

"ÜST KURUL'UN BU KONUDA DA ANAYASAL SORUMLULUKLARINI YERİNE GETİRMEKLE GÖREVLİ OLDUĞU UNUTULMAMALI"

Bu hükümler uyarınca işlem yapıldığı kaydedilen açıklamada, "Bununla birlikte bugüne kadar bu maddeyle ilgili olarak herhangi bir medya hizmet sağlayıcının lisansı iptal edilmemiştir. Üst Kurul'un bu konuda da anayasal ve kanuni sorumluluklarını yerine getirmekle görevli olduğu unutulmamalıdır.

Üst Kurul, Anayasa ve 6112 sayılı Kanun çerçevesinde bu tür dış etkilerden uzak faaliyetlerini yapmaya devam etmektedir." ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (4)

Mustafa Kemal:

Fox tv yi kapatmak icin kollari sivamissiniz. . Gerekce ise ABD kaynakli olmasi. .

2
11
yanıtYanıtla
devlete bak:

devlet ile o kanallar ortak desene. . yok büyücü yok azdırıcı yok 5 kilo bal 10 lira vs vs

6
0
yanıtYanıtla
KALELİ ŞEVKET:

ŞAYET ÜLKE DÜŞMANIYSA. . . . TERÖR DESTEKÇİSİYLE. . . GÖZÜNÜN YAŞINA BAKMAYACAKSIN. . KAPATIP ARTI CEZALANDIRACAKSIN. . . GİTSİNLER BAKALIM AVRUPADA BUNU YAPABİLİRLER Mİ. . . ÖĞRENSİNLER. . . . . . BUNLARI ÜLKEDE BİLE TUTMAYIP DEF EDECEKSİN. . NE KADAR HAİN VARSA VATANDAŞLIKTAN ATIP DEF EDECEKSİN . . DIŞARIDA ANIRIP DURSUNLAR. . . . .

5
0
yanıtYanıtla
BIKEREDEN BIRSEY OLMAZ:

yandas medya atv ulke tğt kanal 7 a haber hepsi kapanacak, insallah

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title