Haberler

Bayrampaşa Belediyesi'nin "Bereket Konvoyu", Balkanlar İçin Yola Çıktı

Uğurlama törenine, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş da katıldı.

Bayrampaşa Belediyesi tarafından hazırlanan "Balkanlar'da Ramazan, Bereket Konvoyu", AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un da katıldığı törenle uğurlandı.

Törene, Kurtulmuş'un yanı sıra AK Parti İstanbul milletvekilleri Hüseyin Bürge ile Şirin Ünal da katıldı.

Uğurlama töreninde konuşan Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, Bereket Konvoyu'nun hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, bu vesileyle Anadolu ile Balkanlar arasında "gönül köprüleri" kurulduğunu söyledi.

Balkanlar'a uzun bir süreden sonra yeniden gidildiğini anlatan Aydıner, "Balkanlar'daki kardeşlerimizle asırlarca yan yana yaşadık. Onlarla komşu olduk, akraba olduk, kaynaştık, bütünleştik. Bazen aynı, bazen de farklı siyasi sınırlar içerisinde yaşasak da bu gerçek asla değişmemiştir" diye konuştu.

Aydıner, bölgenin kanlı savaşlara ve zulümlere rağmen mimarisiyle, kent dokusuyla, sanatıyla, edebiyatıyla, folkloruyla, sosyokültürel bütünlüğünü bugüne kadar koruduğunu ifade etti.

Balkanlar'daki 9 ülkenin her bir kentinde gönül sofraları kurarak, kanlı ellerin açtıkları yaraları sarmaya çalıştıklarını dile getiren Aydıner, "Balkanlar'da iftar sofralarıyla beraber barış, dostluk, kardeşlik ve en önemlisi de gönül sofraları kurduk" dedi.

Aydıner, bu yıl da Hırvatistan, Sırbistan, Bosna Hersek, Karadağ, Kosova, Arnavutluk, Makedonya, Yunanistan ve Bulgaristan'daki kardeşlerle dostluğun, suyun, ekmeğin paylaşılacağını söyledi.

"Bereket Konvoyu'nun 10. Yılı"

Bayrampaşa Belediyesi'nin "Kardeşlik Sınır Tanımaz" sloganıyla hazırladığı "Bereket Konvoyu" ile Balkanlar'da 9 yılda 9 ülkede yaklaşık bir milyon kişiye iftar verildi.

Sivil toplum kuruluşlarının da desteğiyle bu yıl 10. kez yola çıkacak 3 tır, 2 otobüs, 3 minibüs ve teknik destek araçlarından oluşan konvoy, ramazan boyunca Balkanlar'daki farlı kentlerde iftar verecek.

İftar programlarının yanı sıra uğranılan her şehirde çeşitli kültür ve sanat etkinlikleri de düzenlenecek.

"Bereket Konvoyu"nun 9 yılının anlatıldığı sinevizyon gösteriminin de yer aldığı programda, sanatçılar Ferhat Göçer ve Suzan Kardeş konser verdi, Anadolu ve Balkan yörelerine ait folklor gösterileri sunuldu.

Konvoy, Mehter Takımı'nın konserinin ardından güvercin uçurularak uğurlandı. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Atila Aydıner Bayrampaşa İstanbul Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title