Haberler

"Bayramda Ucuz Tatlı Uğruna Sağlığınızdan Olmayın"

Ramazan Bayramı ile birlikte tatlı sektörü de hareketlendi.

Ramazan Bayramı ile birlikte tatlı sektörü de hareketlendi. Şeker Bayramı olarak da adlandırılan Ramazan Bayramı'nda tatlı tüketiminin en üst seviyeye yükseldiğini ifade eden Seyidoğlu Genel Müdürü Mehmet Göksu, "Tatlı uğruna sağlığınızdan olmamanız için sadece bayramlarda mantar gibi ortaya çıkan markalara itibar etmeyin. Sağlıksız ve ucuz hammadde kullanılarak imal edilen bu gıdalar bayramı zehir edebilir. Baklavada fıstık yerine bezelye veya yeşile boyanmış yer fıstığı, şekerlemede ise son kullanma tarihi geçmiş ham madde kullananlar var. Merdiven altı ve taklit ürünler 3 TL'ye semt pazarlarında satılıyor. Vatandaş alışveriş yaparken uyanık olsun" dedi.

GÖKSU: "RAMAZAN BAYRAMI İÇİN 10 TON TATLI ÇEŞİDİ HAZIRLADIK"

Geleneksel tatlılar, helva ve reçel üretimiyle 1952 yılından bu yana geleneksel lezzetleri tüketiciye sunan Seyidoğlu, bu bayramda da zengin tatlı çeşidini vatandaşın beğenisine sunacak. Seyidoğlu Genel Müdürü Mehmet Göksu, "Bayramda 16 mağazamızda yarım asırlık lezzetlerimizin yanı sıra zengin şekerleme, çikolata ve tatlı çeşitlerimizi de sunacağız. Mağazalarımız içinde özel stantlarla firmaların ve müşterilerin bayramlık tatlı taleplerine cevap vereceğiz. Ramazan Bayramı için 10 ton tatlı çeşidi hazırladık. Ayrıca baklava ve bayrama özel tatlıları; sade, güllü, fıstıklı başta olmak üzere 20 çeşit lokum hazırladık" diye konuştu.

"SAĞLIKSIZ ORTAMDA İMAL EDİLEN UCUZ ŞEKERLER BAYRAMINIZI ZEHİR EDEBİLİR"

Ramazan Bayramı'na hazırlanan vatandaşları, ucuz ve sağlıksız ortamda imal edilen şekerlerden uzak durmaları konusunda uyaran Göksu, "Sağlıksız ortamda imal edilen ucuz şekerler bayramınızı zehir edebilir. Toz şeker fiyatından bile ucuza bayramlık şeker satışı yapanlar var. Şekerleme üretiminde sağlık ve hijyen şartları çok önemli. 3 liraya misafire ikram edilecek şeker alınmaz. Tatlı ve şekerlemeleri daha çok çocuklar tükettiği için ayrıca dikkat edilmeli. Kimi zaman ünlü markaların taklit ürünlerine de piyasada rastlıyoruz. Sadece bayram öncesi piyasaya sürülen adı sanı duyulmamış markalara rastlıyoruz. Bunlar merdivenaltı üretilen ve sadece bayramlarda ortaya çıkan sağlıksız ürünler. Bu ürünlerin içeriği dahi tam olarak belli değil. Vatandaş dikkatli olmalı, aldığı ürünü dikkatli seçmeli" ifadelerini kullandı.

Ramazan Bayramı'nda ikram edilen tatlıların üretiminde kimi zaman hileler yapıldığını anlatan Göksu, "Maliyeti düşürmek için şekerlemelerden şeker yerine yarı fiyatına olan denetimsiz glikoz ve türevi tatlandırıcılar, baklava türü tatlılarda ise Antep fıstığı yerine yeşile boyayıp fırınladıkları yer fıstığını veya rengi nedeniyle yeşil bezelyeyi kullanabiliyorlar. Üretimde son kullanma tarihi geçmiş hammaddeler kullanılabiliyor. Un, yağ, tereyağı, fıstık ve cevizde düşük kalite hatta tarihi geçmiş ürünler tercih edilebiliyor. Özellikle bu dönemde vatandaşlar, üretim izni olmayan ve seyyarda satılan şekerleme ile tatlılara rağbet göstermemeli" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title