Haberler

Bayram Tatilini Kimler Uzatıyor?

Güncelleme:

Yenibiris.com'un yaptığı ankete göre çalışan ve yöneticilerin yarıdan fazlası, bayramdan sonraki Perşembe ve Cuma işe geri dönüp çalışacak.

Yıllık izninden kullanarak bayram tatilini uzatacaklar en çok eğitim ve bankacılık-finans sektöründe çalışıyor.

Bayram tatili deyince çalışanlar tarafından her yıl cevabı merakla beklenen soruların başında bayram tatilinin haftanın hangi günlerine denk geldiği, hafta içine denk gelen günlerde ise o haftanın birleştirilip birleştirilmeyeceği geliyor.

İş ve insan kaynakları sitesi Yenibiris.com, kullanıcıları arasında bayram tatili ile ilgili eposta yoluyla bir dizi anket düzenledi. Çalışan ve yöneticilerden oluşan 2140 kişinin yanıtladığı ankette, katılımcılara bayram tatilinden sonraki Perşembe ve Cuma çalışıp çalışmayacakları soruldu. Ankete katılanların yüzde 58'i "Evet, çalışacağım" derken, yüzde 22'si yıllık izninden kullanıp bayram tatilini uzatacağını söyledi. Şirketinin idari izinli sayacağını söyleyenlerin oranı ise yüzde 14 oldu.

Bayram sonrası perşembe-cuma günleri çalışacak mısınız yoksa izin mi kullanacaksınız?

Çalışacağım: % 58
Yıllık iznimden kullanıp tatili uzatacağım: % 22
Çalıştığım şirket iki gün idari izinli sayacak: % 14
Diğer: % 6

İzin kullanmayıp bayram ertesindeki iki gün işe geleceğini söyleyenler ağırlıklı tekstil ve inşaat sektörlerinde görev yapıyor. Yıllık izninden 2 gün kullanıp tatili uzatacakların çalıştığı sektörler ise en çok eğitim ve bankacılık-finans. Şirketi tarafından idari izinli sayılacaklar ise muhtelif sektörlerde çalışıyor.

Keşke daha uzun olsaydı

Bu yıl haftasonuyla birlikte 5 güne çıkan bayram tatili, geçmişte 10 güne çıkarılan bayram tatilleri düşünüldüğünde bazılarımıza az gelebiliyor. Anketteki bir diğer soru olan "Bayramdan sonraki iki günün tatil edilmesini ister miydiniz?" sorusuna "İsterdim" diye cevap verenlerin oranı yüzde 84 olurken, bu tatilin yeterli olacağını söyleyenlerin oranı ise yüzde 12'de kaldı.

Tatile gidenler çoğunlukta

Son olarak katılımcılara, bayramda ne yapmayı düşündüklerinin sorulduğu ankette, cevap verenlerin yüzde 27'si tatile çıkacağını belirtirken diğer yüzde 25'lik kesim evde dinleneceğini söyledi. Aile-akraba ziyaretine gidecek olanların oranı yüzde 23 iken hem tatil hem ziyareti bir arada yapacak olanların oranı da yüzde 22 oldu.

Bayramda ne yapmayı düşünüyorsunuz?

Tatile çıkacağım: % 27

Evde dinleneceğim: % 25

Aile-akraba ziyareti yapacağım: % 23

Hem tatil hem ziyaret yapacağım: % 22

Hiçbiri: % 3

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title