Haberler

Bayram Öncesi Otobüslere Denetim..

(Geniş Haber) BAYRAM ÖNCESİ OTOBÜSLERE DENETİM.. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'ne bağlı trafik ekipleri, bayram tatili öncesi şehirlerarası yolcu otobüslerine yönelik trafik denetimlerine başladı.

(Geniş Haber) BAYRAM ÖNCESİ OTOBÜSLERE DENETİM..

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'ne bağlı trafik ekipleri, bayram tatili öncesi şehirlerarası yolcu otobüslerine yönelik trafik denetimlerine başladı.

Havadan helikopter destekli denetimlerde ekipler, muayenesi olmayan, hız sınırını aşan, sol şerit ve emniyet şeridi ihlali yapan otobüs sürücülerine idari para cezası kesti.

Trafikten Sorumlu İstanbul İl Emniyet Müdür Yardımcısı Metin Alper,

Sürücüler gece yolculuğunun her zaman gündüz yolculuğuna göre daha zor olduğunu unutmamaları gerekiyor. Lütfen dinlenmiş bir şekilde yola çıksınlar. Sürat felakettir bu nedenle sürat yapılmamalıdır. Her 3 saatte bir mutlaka mola versinler

Haber - Kamera Enver ALAS İstanbul DHA

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'ne bağlı trafik ekipleri, bayram tatili öncesi şehirlerarası yolcu otobüslerine yönelik trafik denetimlerine başladı. Havadan helikopter destekli denetimlerde ekipler, muayenesi olmayan, hız sınırını aşan, sol şerit ve emniyet şeridi ihlali yapan otobüs sürücülerine idari para cezası kesti. Helikopterde bulunan ekipler TEM otoyolunda seyir halindeki otobüsleri izleyerek emniyet şeridine giren, sol şerit ihlali yapan otobüsleri otoyoldaki ekiplere bildirdi. Denetimlerde helikopter kamerasından çekilen ve ihlal yaptığı tespit edilen sürücülerin görüntüleri otoyoldaki ekiplerin araçlarında bulunan monitörlere canlı olarak yansıdı.

EMNİYET MÜDÜR YARDIMCISI SÜRÜCÜLERİ UYARDI

Trafikten Sorumlu İstanbul İl Emniyet Müdür Yardımcısı Metin Alper, denetim yapan ekiplerin başında hazır bulunarak uygulamaları yerinde takip etti. Metin Alper, otobüs sürücülerine bu sabaha karşı Bolu'da 2 otobüsün karıştığı ve 6 kişinin ölümüne neden olan trafik kazasını hatırlatarak sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyardı. Alper, ceza kesilen sürücülere hatalarını da tek tek anlattı.

BAYRAMDA EK SEFERLERLE BİRLİKTE SAYI 2200'E ÇIKIYOR

Metin Alper, denetimleri takip eden basın mensuplarına bayram süresince devam edecek olan trafik denetimi ve uygulamalarıyla ilgili bilgiler de verdi. Alper, Bugün bayram nedeniyle havadan helikopter desteğiyle şehirlerarası otobüslerin denetimlerini yapıyoruz. Şehirlerarası otobüsler bayramın en önemli unsurudur. Binlerce yolcuyu İstanbul'da çeşitli şehirlere taşıyorlar. Normal şartlarda her gün 1500 araç Bayrampaşa'daki Büyük İstanbul Otogarı'ndan çıkış yapıyor. Bayramda bu sayı 2200'e çıkıyor. Bu artış bizim için yeni bir denetimi ortaya çıkarıyor. Ek sefere konulan otobüslerin her zaman sefer yapan araçlarla uygun olup olmadığını, yine şoförlerin aynı yeterlilikte olup olmadığını kontrol ediyoruz. Biz ağırlıklı olarak bu kontrolleri yapmak için bugün buradayız dedi.

BAYRAM SÜRESİNCE 1400 PERSONEL VE 130 EKİP GÖREV YAPACAK

Alper, bayram süresince İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü olarak 1400 personel ve 130 ekip ile görev yapacaklarını ifade etti. Alper, Bu sene ilk defa sorumluluk alanımız olan Çatalca'dan Şekerpınar'a kadar İstanbul'un şehirler arası yollarında her 10 kilometreyi ekiplerimize zimmetledik. 12-24 vardiya esasına göre sorumluluk alanlarında 3'er ekip dönüşümlü görev yapacak. Geçen sene Türkiye genelinde Ramazan Bayramı'nda 94 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 657 vatandaşımız ise yaralanmış, İstanbul genelinde ise 10 vatandaşımız ölmüş, 175 vatandaşımız da yaralanmıştı. Biz bu konuda ekiplerimiz ile bu kazalarının yaşanmaması için elimizden geleni yapacağız diye konuştu.

YORGUN VE UYKUSUZ ARAÇ KULLANMAYIN, HER 3 SAATTE BİR MUTLAKA MOLA VERİN

Otobüs sürücülerini yorgun ve uykusuz araç kullanmamaları konusunda da uyaran Metin Alper, Sürücüler gece yolculuğunun her zaman gündüz yolculuğuna göre daha zor olduğunu unutmamaları gerekiyor. Lütfen dinlenmiş bir şekilde yola çıksınlar. Sürat felakettir bu nedenle sürat yapılmamalıdır. Her 3 saatte bir mutlaka mola versinler ifadelerini kullandı.

İHLALLERE CEZA KESİLDİ

Öte yandan denetimlerde sol şeridi ihlal eden 3 otobüse ayrı ayrı 189 lira idari para cezası verilirken, otobüs şoförlerinin de ehliyetlerinden 20'şer ceza puanı kesildi. Bir başka otobüsün muayenesi olmaması nedeniyle 88 lira idari para cezası kesildi, sürücüsüne ise 10 ceza puanı verildi. Ayrıca, muayenesi olmayan otobüse ayrıca muayenesini yaptırması için 7 gün izin verilirken, bu süre sonunda muayene yaptırılmadığı takdirde aracın trafikten men edileceği sürücüye bildirildi. Denetimlerde evrakları tam olan ve herhangi bir ihlalde bulunmayan otobüs sürücülerine polis ekipleri tarafından teşekkür edildi. Yolcular ise denetimlerin daha sık olması gerektiğini belirterek uygulamadan duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Metin Alper Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title