Haberler

Bayram Alışverişi Yaparken, Rasulayn'dan Gelen Mermi ile Öldü

Suriye'nin Rasulayn İlçesi'nde 16 Temmuz'da El Nusra cephesi ile PYD güçleri arasında çıkan çatışmalar, 19 gündür aralıklarla devam ediyor.

Suriye'nin Rasulayn İlçesi'nde 16 Temmuz'da El Nusra cephesi ile PYD güçleri arasında çıkan çatışmalar, 19 gündür aralıklarla devam ediyor. Rasulayn'daki çatışmalar nedeniyle Ceylanpınar'da günlerdir tedirginlik yaşanırken, güvenlik güçleri sınır hattında yoğun güvenlik önlemi aldı.

Dün gece saatlerinde de Rasulayn'da aralıklarla devam eden çatışmalar, sabah saatlerinde yeniden şiddetlendi. Çatışmalar sırasında Rasulayn İlçesi'nden ateşlenen uzun namlulu silahtan çıkan bir mermi, sınırı aşarak Ceylanpınar'da Gazi Caddesi'ne ailesi ile birlikte bayram alışverişi yapan 10 çocuk babası Ramazan Zeybel'in göğsüne isabet etti. Zeybel'in yakınları sinir krizi geçirirken, yaralı Zeybel, çevredekiler tarafından otomobille Ceylanpınar Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

İlk müdahalesinin ardından Viranşehir Devlet Hastanesi'ne sevk edilen Ramazan Zeybel, müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Zeybel'in cesedi otopsi için Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna gönderildi.

UYARI ANONSLARI YAPILDI

Rasulayn'da çatışmaların yeniden şiddetlenmesi ve Ramazan Zeybel'in vurulmasının ardından güvenlik güçleri, sınır hattındaki önlemlerini arttırdı. Belediye hoperlorlerinden yapılan uyarı anonslarında ise vatandaşların sınır hattından uzak durulması ve evlerinin terasından inmeleri istendi.

İLÇEDE ÖLÜ SAYISI 4'E YÜKSELDİ

16 Temmuz'da başlayan çatışmalarda seken kurşunlar nedeniyle Ceylanpınar'da bugüne kadar 17 yaşındaki Mahsun Ertuğrul, 16 yaşındaki Mehmet Gündüz ve 44 yaşındaki Şükrü Kahraman can verdi. Ramazan Zeybel'in de Suriye tarafından gelen mermiler nedeniyle ölmesi Ceylanpınar'daki ölü sayısını 4'e yükseltti.

TOP SESLERİ SÜRÜYOR

Rasulayn'da ise sabah saatlerinde yeniden başlayan çatışmalar, yer yer şiddetlenerek devam ediyor. Rasulayn'da atılan top ve silah sesleri Ceylanpınar'da duyulurken, güvenlik güçleri sınır hattında zırhlı araçları ile önlemlerini sürdürüyor.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: Ömer PINAR-İbrahim KÜMBET/CEYLANPINAR (Şanlıurfa), (DHA) -

=======================================

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Arda Güler GOL izle! Real Sociedad – Real Madrid Arda Güler GOL izleme linki var mı? Süper Lig puan rekoru kaç? Süper Lig'de en çok puanı hangi takım aldı? Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'ye ne zaman gidiyor? 9 Mayıs'taki ziyaret ertelenmişti Adana Demirspor Galatasaray maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Adana Demirspor GS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Icardi kaç gol oldu, gol krallığında kim önde? İcadi 2024 kaç gol attı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title