Haberler

Bayraklı'da Yeni Türkü Fırtınası Esti

Güncelleme:

Bayraklı Belediyesinin Manavkuyu'da yenilediği Muammer Aksoy Parkı coşkulu binlerce vatandaşın katıldığı Yeni Türkü konseriyle açıldı.

Etkinlikte konuşan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "Yeşil alan miktarını ve parklarımızı artıracağız. Değerlerimizi unutmayacağız" dedi. Etkinliğe katılan CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin ise, "Burada başka iktidarlar olsaydı belki de şimdi burası alışveriş merkezi olurdu" diye kaydetti.

Bayraklı Manavkuyu'daki Muammer Aksoy Parkı, yenilenen yüzüyle Yeni Türkü konseriyle açıldı. Etkinliğe Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ve eşi Bahriye Karabağ'ın yanı sıra CHP genel sekreteri Gürsel Tekin, Parti Meclisi üyesi Faruk Demir, CHP Bayraklı, Buca ve Karabağlar ilçe başkanları, meclis üyeleri, birim müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Başkan Karabağ'ı ilk olarak makamında ziyaret eden Tekin ve beraberindeki heyet konser alanına yürüyerek, geçti.

Bugüne kadar 30'un üzerinde parkı yenileyen, olmayan mahallelerde park açan ve oyun gruplarını değiştiren Bayraklı Belediyesi, son olarak yenilenen ve modern görünümüyle ilçeye yakışır bir park haline gelen Muammer Aksoy Parkı'nı hizmete sundu. 13 bin metrekare alan üzerine kurulu parkta yeşillendirme, yeni oyun grupları ekleme, zemine kauçuk döşeme, amfi, oturma bankları, çöp kovaları ve süs havuzu ile Muammer Aksoy heykeli gibi çalışmalar yapıldı.

Manavkuyu/Çamkıran 275/5 sokak'taki Muammer Aksoy Parkı'nın açılış kurdelesi Başkan Karabağ, Tekin, PM üyesi Demir ve CHP ilçe Başkanı Cemalettin Alper tarafından kesildi. Daha sonra heykeltraş Erkin Erman tarafından yapılan Muammer Aksoy'un büst açılışı gerçekleştirildi. Vatandaşların sevgi gösterileri ve teşekkürleriyle karşılaşan başkan Karabağ, "Bayraklı'ya herşey layık" dedi. Etkinlikte Başkan Karabağ'a bir teşekkür de Atatürkçü Düşünce Derneği Ege Bölge temsilciliğinden geldi. Karabağ'a desteklerinden dolayı teşekkür plaketi verildi.

"DEĞERLERİMİZİ UNUTTURMAYACAĞIZ"

"Konuşmasında aydınları unutmayacağız ve isimlerini yaşatmaya devam edeceğiz" diyen Başkan Karabağ, "Göreve geldiğimizden beri 30'un üzerinde park yaptık ve bir o kadar parkı da yenilemeye çalıştık. Kişi başına düşen yeşil alan miktarını daha da artırmak istiyoruz ve insanların nefes alacağı alanlar yaratmak istiyoruz. Çünkü bizim felsefemiz yeşil alanlara AVM yapmaktan geçmiyor. Halkın yeşil alanına ticari kaygılarla bakanlar gibi olmayacağız. Aydınlanma döneminde kaybettiğimiz, o dönemi geriye götürmek isteyenlere karşı savaş vermiş mücadele etmiş tüm değerlerimize sahip çıkmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

"ÖNCE İNSAN"

CHP'nin önce insan anlayışıyla hizmet ettiğini ve CHP'li belediyelere bakıldığında da bunun net olarak görülebildiğini dile getiren CHP Genel Sekreteri Tekin ise; "Burada bugün başka iktidarlar olsaydı belki de bu park AVM olurdu. Ancak CHP'li belediyelere baktığınızda, 24 saat yaşam, özgürlük, sosyallik, demokrasi ve insan odaklı projeler görürsünüz. Bu anlayışla parkın hayırlı olmasını diler, Başkanımız Hasan Karabağ'ı da emeklerinden dolayı kutlarım" diye konuştu.

Daha sonra sahneye çıkan PM üyesi Faruk Demir ise, milyonlarca insanın beğenisini toplayan Sarı Saçlım Mavi Gözlüm şarkısını vatandaşlarla birlikte seslendirdi. Demir, "Kenti ranta değil, halka teslim eden değerli başkanımız Hasan Karabağ'ı kutluyorum" dedi.

Konuşmaların ardından sahneye yılların eskitemediği, milyonlarca vatandaşın gönlünde şarkılarıyla taht kuran emektar müzik grubu Yeni Türkü çıktı. Tüm şarkılarını hep bir ağızdan binlerce vatandaşla birlikte seslendiren Derya Köroğlu ve muhteşem orkestrası Bayraklılılar'a unutulmaz bir gece yaşattı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Magazin

Hasan Karabağ Faruk Demir Yeni Türkü Bayraklı Magazin Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title