Haberler

Bayrağımız Altında İbadetimizi Özgürce Yapıyoruz

Güncelleme:

Başkan Karaosmanoğlu, Türkiye Caferileri Vakfı'nın (TURCAV) Darıca'da düzenlediği Aşura ve Kerbela Şehitlerinin anma törenine katıldı.

Türkiye Caferileri Vakfı'nın Darıca Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirdiği Aşura ve Kerbela şehitlerinin anma programına Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve Kocaeli Milletvekili Cemalettin Kaflı ile beraberinde kamunun yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Anma töreninde bir konuşma gerçekleştiren Başkan Karaosmanoğlu, "Aynı kitabı okuyor ve Peygamberimizin sünnetini uyguluyoruz. Gönlü ve kıblesi bir olan aynı ülkenin her şeyi ile öz evlatlarıyız. Bu vatanda her birlikte onurlu bir şeklide bir ve beraber yaşayacağız. Ehl-i Beyt önümüzü aydınlatan yıldızlarımızdır" dedi.

İNSANLIK TARİHİNDE YAŞANAN EN ACI OLAY

Türk Dünyası Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu anma programında ki konuşmasında, "Bugün insanlık tarihinde yaşadığımız en acı olayın üzüntüsünü içimizde yaşıyoruz. Şehitlerimizi rahmetle anarken, onları katleden zalimleri de lanetle anıyoruz. Kim zulme uğruyorsa onun yanındayız. Bu bizlerin imani bir görevidir. Gücümüz yetiyorsa bileğimizle, yetmiyorsa dilimizle, yetmiyorsa kalbimizle buğz ederek karşısındayız. Tüm müminler olarak karşısındayız. Peygamberimiz amelde ki farklı uygulamalar için rahmettir demiştir. Asıl olan gönül birliğidir. İtikadımız, imanımız ve son peygambere inanmamızla birlikte, Ehl-i Beyt'in önümüzü aydınlatan yıldızlar olarak kabul etmemiz bizim en büyük birlikteliğimizdir" diyerek konuştu.

BAYRAĞIMIZ ALTINDA İBADETİMİZİ ÖZGÜRCE YAPIYORUZ

Başkan Karaosmanoğlu konuşmasında ayrıca, "İbadetimizde ki farklı uygularımız asla ayrılığımız anlamına gelmez. Birileri bunu ayrılık olarak kaşısa bile biz bu oyunlara gelmedik. İstiklal Marşımızı beraber okuduk. Bu bayrağın altında ibadetimizi özgür biçimde yapıyoruz. Özellikle ibadette bize baskı yapan bir devlet yok artık. Tek bir tip insan modelini istemiyoruz. Devletimiz bunu sağlıyor. İnsanın istemediği hiçbir şey vatandaşımızın üzerinde zorla uygulanamaz. En güzel özgürlükte Allah'a kulluk etmektir. Onun emirlerine uymak asıl özgürlüktür. Bu anlamda siz kardeşlerimize hizmet etmekten mutluluk duyuyoruz. Allah sizlerden razı olsun. Aynı kitabı okuyoruz. Peygamberimizin sünnetini uyguluyor, duyguları taşıyoruz. Gönlü ve kıblesi bir olan aynı ülkenin evlatlarıyız. Bu vatanda onurlu bir şeklide beraber yaşayacağız" şeklinde konuşarak sözlerini tamamladı. Günün önemine dair duyguların ifade edilmesi sonrası anma programına geçildi ve dualar edildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İbrahim Karaosmanoğlu Türkiye Darıca Güncel Haberler

title