Haberler

Bayırbucak Türkmenlerine Yardım

Eskişehir'in İnönü ilçe belediyesi ve Gün Işığı Yardımlaşma Derneği'nin oluşturduğu gıda yüklü tır, Bayırbucak Türkmenlerine ulaştırılmak üzere yola çıktı.

Eskişehir'in İnönü ilçe belediyesi ve Gün Işığı Yardımlaşma Derneği'nin oluşturduğu gıda yüklü tır, Bayırbucak Türkmenlerine ulaştırılmak üzere yola çıktı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Kurtuluş Savaşı'nın kahraman ilçesi İnönü'nün, Bayırbucak Türkmenlerine yardım elini uzattığı belirtilerek, ilçe belediyesi ve Gün Işığı Yardımlaşma Derneği'nin ortak çalışmasıyla toplanan gıda malzemelerini taşıyan tırın, dualar eşliğinde uğurlandığı kaydedildi.

İlçe merkezinde düzenlenen törene, İnönü Kaymakamı Enver Özderin, Belediye Başkanı Kadir Bozkurt, İnönü Milli Eğitim Müdürü Muhammet Büyük, İnönü Müftüsü Şenol Şahin'in yanı sıra diğer ilgililer katıldığı bildirilen açıklamada, gıda yüklü tırın hareketinden önce Müftü Şenol Şahin'in, Bayırbucak Türkmenleri için dua ettiği ifade edildi.

İnönü Belediye Başkanı Kadir Bozkurt'da açıklamasında, "Türk Kurtuluş Savaşı'nın kahraman ilçesi İnönülüler olarak, Türkmen Kurtuluş Savaşı'nın kahraman beldesi Bayırbucak'a ve oradaki kahraman Türkmen kardeşlerimize bir nebze de olsa yardım göndermenin mutluluğunu yaşıyoruz. Allah onların ve hepimizin yar ve yardımcısı olsun." sözlerine yer verildi.

Kaynak: AA / Güncel

Kadir Bozkurt Şenol Şahin Eskişehir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title