Haberler

Bayırbucak Türkmenlerine Yardım

Kahramanmaraş'ta, Bayırbucak Türkmenleri için en az ilin plaka kodu kadar hedeflenen 46 tırlık yardım malzemeleri, kentin düşman işgalinden kurtuluş günü olan 12 Şubat'ta Suriye'ye gönderilecek.

Kahramanmaraş'ta, Bayırbucak Türkmenleri için en az ilin plaka kodu kadar hedeflenen 46 tırlık yardım malzemeleri, kentin düşman işgalinden kurtuluş günü olan 12 Şubat'ta Suriye'ye gönderilecek.

Hayrat İnsani Yardım Derneği Başkanı Hakkı Aygün, Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde hazırladıkları Bayırbucak Türkmenlerine yardım kampanyasına destek amacıyla, AK Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir'i ziyaret etti.

Özdemir, ziyarette, AK Parti Genel Merkezinden, Bayırbucak Türkmenleri için yardım kampanyası başlatılması yönünde talimat geldiğini anımsattı.

Kahramanmaraş'taki belediyelerin Hayrat İnsani Yardım Derneği ile yardım çalışması başlattığını vurgulayan Özdemir, şöyle konuştu:

"Onikişubat Belediyesi 5 kamyon ve 2 tırdan oluşan yardım malzemesi gönderdi. Şimdi bunun devamında Büyükşehir Belediyesinin yine büyük bir kampanyası var. Dulkadiroğlu Belediyesinin de destek olacağı çalışma yürütülüyor. İşin yükünü Hayrat İnsani Yardım Derneğimizin üstlendiği bir kampanyanın içerisindeyiz. Kahramanmaraşımızın kurtuluşu olan 12 Şubat tarihinde yola çıkmak üzere yine kentimizin plakasınca 46 tır hedefliyoruz. Buna gönül verdik. İnşallah gerçekleştirmek istiyoruz. Bu tırlarımızı 12 Şubat tarihinde yola çıkartarak oradaki kardeşlerimize ulaştıracağız."

Özdemir, Kahramanmaraş halkının kısa sürede 46 tır yardımı temin edeceğine inandığını vurguladı.

Aygün ise toplanan yardımları bizzat kendi elleriyle dağıttıklarını söyledi.

Onikişubat Belediyesinin desteğiyle dün 307. tırı Suriye sınırına uğurladıklarını anımsatan Aygün, "Büyük bir medeniyetin temsilcileri olduğumuzu unutmamalıyız. Türkiye olarak biz, davamızda haklıyız ve haklının yanındayız. Kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarıyla Türkmen kardeşlerimizin yanındayız. Bu millet kimin ne yaptığını ve ne yapmak istediğini çok iyi bilmektedir. Bu millet bu sıkıntıları Allah'ın izniyle atlatacaktır. Bize düşen elimizden gelen gayreti göstermektir" dedi.

Aygün, kentin plaka kodu olan 46 tırlık yardım konvoyunun, Kahramanmaraş'ın kurtuluş günü olan 12 Şubat'ta göndermenin ayrı bir öneminin olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Özdemir Kahramanmaraş AK Parti Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title